VATANDAŞLAR YETKİLİLERE SESLENDİ,  BU BİNA OBEZİTEMİ OLUYOR?

VATANDAŞLAR YETKİLİLERE SESLENDİ,  BU BİNA OBEZİTEMİ OLUYOR?

Hatay’da denetim yetersizliğinden istifade eden müteahhitler ardı ardına izinsiz, kayıtsız binaları yükseltmeye başladı.Hemen hemen kentin her noktasında rastlanan görüntüler ekonomik sorunlar, malzeme fiyatlarının artması dolayısıyla azalsa da fırsatçılık Hatay’da kol gezmeye devam ediyor. Vatandaşlar tarafından çekilen bu görüntülerde söz konusu binanın Antakya Karlısu Mahallesi yolu üzeri Ekinci Mahallesi Zeytin Caddesi civarında bulunduğu belirtildi. Söz konusu binanın denetlenip denetlenmediğini sorgulayan vatandaşlar her geçen gün obezleştirilen bu binanın vatandaşların zararına olduğunu belirterek fırsatçı müteahhitler tarafından yapılan bu binaların denetlenmesini istediler.

GÖRÜNTÜLERDEKİ BİNA DENETLENİYOR MU?

Ekinci Mahallesi’nde meskun mahalde bulunan bu binanın denetlenip denetlenmediğini Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerine soran vatandaşlar, konut fiyatlarının arttığı bu dönemde daha az maliyete ev satmak isteyen fırsatçı müteahhitlerin yaptığı usulsüz binaların denetlenerek izinlerinin iptal edilmesini istediler. Vatandaşın ev alma hayalini çalan, sadece müteahhitleri zenginleştirmeye yarayan bu tür yapılara izin verilmemesini isteyen vatandaşlar, her türlü hilenin yapıldığı binalarda malzemeden çalmaktan, otopark kuralına uygunsuzluktan yeşil alan eksikliğine kadar her türlü donatı mahrum bırakılan bu tür binaların bir an önce denetlenmesini, kimseler satın almadan önce gerekli yasal işlemlerin bir an önce başlatılması gerektiğini belirttiler.

DEPREM KUŞAĞINDAKİ BİR KENTE YAKIŞMAYAN BİNA

Hatay’ın depremle defalarca yerle bir olduğu biliniyor. Birinci derece deprem kuşağında olmamıza rağmen, rant kokan bu tür binalarda denetimlerin az olduğunu belirten vatandaşlar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerine seslenerek acilen denetim yapılmasını, kurallara uyulmadığı tespit edildiğinde de gerekli cezai işlemlerin bir an önce yürürlüğe konulmasını istediler. Haber: Kazım ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.