Vurguna bak, vurguna!

Hatay’da çiftçiye ‘koyun’ yerine ‘kuzu’ dağıtıldığı iddiası ‘şok’ etkisi yarattı..

Vurguna bak, vurguna!

Tarım İl Müdürlüğü ve Damızlık Koyun Keçi Birliği tarafından, Hatay’da devletin genç çiftçilere dağıttığı 30 bin TL değerindeki koyunların, kuzu olduğu ileri sürüldü. Edinilen bilgiye göre koyunların kuzu olduğu ve piyasa değerinden çok aşağıya olduğu belirtilirken, hibe edilen koyunların normal şartnameye göre devletin vermiş olduğu rayiç bedeli 900 TL olması gereken koyunun değeri 300 ile 400 TL arasında olduğu tahmin edildi. Şartnamede belirtilen “koyunların 1 yaşında olacağı ve 40 kg’dan aşağı olmayacağı” şeklinde belirtilmesine rağmen koyunların küpelerinde 1 yaşında olduğu ancak koyunların gerçekte 1 yaşında olmadığı açıkça görüldüğü öne sürüldü. Çiftçilerin bir kısmının, gazetemize yaptıkları şikayette, “Gelin görün ki koyunların kuzu olduğu, kuzuların 4 ile 5 aylık arasında değiştiği ve 15 ile 20 kilogram arasında olduğu gözlemlenmiştir. Dağıtılan kuzuların bu yıl koça gelmesi beklenilirken ancak seneye koça geleceği ve bu durumun hem vatandaşları hem de devleti zarara uğrattığı” iddiasında bulundular.

VERİLEN KUZULARIN SAĞLIKSIZ OLDUĞU İDDİASIDevletin genç çiftçilere vermiş olduğu “koyunların kuzu” olduğu yetmezmiş gibi birde kuzuların sağlıksız olduğu veteriner raporu ile onaylandığı iddia edildi. Vatandaşların yetkili mercilere durumu anlatması halinde, yetkili mercilerin durumu ört-bas etmeye çalıştıkları savunuldu. Gazetemiz aracılığı ile seslerini yetkililere duyurmaya çalışan çiftçiler, zararlarının karşılanmasını ve suçluların gereken cezaya çarptırılmalarını talep ettiler.

ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.