Çocuklar neden çok hastalanır?

İskenderun Gelişim Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Gözde Kır, sıkateşlenen, enfeksiyon sorunu yaşayan çocukların mutlaka bağışıklık sisteminebaktırılması konusunda ailelere uyarıda bulundu.

Çocuklar neden çok hastalanır?

İskenderun Gelişim Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Gözde Kır, sıkateşlenen, enfeksiyon sorunu yaşayan çocukların mutlaka bağışıklık sisteminebaktırılması konusunda ailelere uyarıda bulundu. Çocuklarınbağışıklık sisteminin yeterince gelişmemiş olduğu için yetişkinlere göre dahasık hastalandıklarını ifade eden Uzm. Dr. Gözde Kır, “Kış mevsimiyle birlikte,çocuklarda hastalanma oranı artıyor. Bunun en büyük sebeplerinden biri; kreş veokul ortamlarında hastalıkların çocuklara solunum yolu ile bulaşmasıdır” dedi. Birçocuğun çok hastalanmasının, bağışıklığının düşük anlamına gelmediğinivurgulayan Uzm. Dr. Gözde Kır, “Bir yıl içerisinde; bört veya daha fazla kulakenfeksiyonu, iki veya daha fazla ağır sinüzit veya zatürre geçirmesi, iki ayveya daha uzun süre antibiyotik kullanmasına rağmen enfeksiyonun düzelmemesi,kilo alamama ve büyüme geriliği, tekrarlayan cilt ve organ apseleri, ağızdakalıcı pamukçuk ve ciltte mantar enfeksiyonu, enfeksiyon tedavisi için herseferinde antibiyotik kullanma gereksinimi, derin doku ve organlarda yaygınenfeksiyon geçirilmesi durumlarında, bağışıklık sistemi hastalıklarının mutlakaaraştırılması gerekir. Ancak sık hastalanan çocuklarda kansızlık, D vitaminieksikliği, geniz eti, bademcik büyüklüğü, reflü ve alerjik hastalıkların olupolmadığı da kontrol edilmelidir. Ayrıca çocuğun yeterince dengeli beslenememesive beslenme yetersizliği, evde sigara içilmesi, kreş ve anaokulun fizikişartları sık hastalanmaya sebebiyet veren faktörlerdir. Sık tekrarlayanhastalık durumunda aileler mutlaka uzman bir hekime başvurarak, gereklitestleri yaptırmalıdır” diye konuştu. HABER MERKEZİ

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.