YAPAR’IN PROJELERİNE ANTAKYALILARDAN TAM NOT

YAPAR’IN PROJELERİNE ANTAKYALILARDAN TAM NOT

Cumhur İttifakı Antakya Belediye Başkan Adayı İbrahim Naci Yapar’ın projeleri Antakyalı vatandaşlardan tam not aldı. 95 mahallede adım atmadık yer bırakmayan Yapar, Antakya’yı ayağa kaldıracak projelerle de vatandaşların başkanlık seçiminde ilk tercihi olmayı başardı.

İŞTE ANTAKYA’YI KALKINDIRACAK PROJELER

Başkan Adayı Yapar, projelerini açıkladığı vatandaşlardan tam not alıyor. Yapar projeleriyle ilgili açıklamasında; “Deprem sonrasında kaybolan yeşil alanları yeniden canlandırmak ve şehir sakinlerine nefes aldıracak yeni parklar oluşturmak için harekete geçiyor. Muhtelif bölgelerde planlanan parklar, modern tasarımları ve zengin peyzajları ile şehre canlılık katacak. Her yaştan insanın keyifli zaman geçirebileceği, spor yapabileceği ve doğanın tadını çıkarabileceği parklar, şehrimizi daha yaşanabilir kılma hedefiyle şekilleniyor. Antakya Belediyesi, yeşil alanların artırılmasıyla şehir sakinlerinin sağlığını ve yaşam kalitesini önemseyerek, güzel bir çevre oluşturmayı amaçlıyor. Bu parklar, Antakya’nın doğal güzelliklerini yansıtarak hem yerel halka hem de ziyaretçilere keyifli bir atmosfer sunacaktır.

ANTAKYA KÖY ÜRÜNLERİ PAZARI

Ülkemizde ve dünyanın pek çok yerinde örneği olan, kırsal kesimde, mahallerinde yaşayan vatandaşların el emeği ürünlerini gelire dönüştürebileceği “Köy Ürünleri Pazarı” projesi ilçemiz Antakya’da da hayata geçirilecek önemli projelerden bir tanesidir. “Köy Ürünleri Pazarı” haftanın belirli günleri gerek açık gerekse mevcut kapalı pazar alanlarına kurulacak, kırsal bölgelerimizde yaşayan vatandaşlarımız tarafından yetiştirilen organik sebze, meyve, fide ve bitkiler ile el işi ve yöresel ürünlerin satılacağı yerler olacaktır. Uygulanmakta olan örneklerinde olduğu gibi, hal ürünlerinin girişine izin verilmeyecek ‘Köy Ürünleri Pazarları’nda, ilçe ve mahallelerimizdeki üreticiler, tarlalarda yetiştirdikleri ürünleri direkt olarak bu pazarlarda piyasaya göre daha uygun fiyatlarla, değerinde, aracısız olarak tüketiciye sunabileceklerdir.

ANTAKYA KENT KONSEYİ

Kentteki aktörleri bir araya getirecek bir Kent Konseyi oluşturulacak. Kamu kurumlarının, sivil toplumun, meslek örgütlerinin, siyasi partilerin ve muhtarlardan oluşan temsilciler, Antakya Kent Konseyi çatısı altında bir araya gelecek. Dışlayıcı ve ayrıştırıcı olmak yerine,  kapsayıcı olma ilkesine dayalı çalışmalarını sürdürecektir. Antakya Kent Konseyi, kentin tüm kesimlerini temsil ederek ortak kararlar almayı, kentteki sorunlara çözüm bulmayı ve kent yaşamını geliştirmeyi amaçlamaktadır.

ANTAKYA KALİTE MERKEZİ (AKMER)

Antakya Kalite Merkezi ile çiftçilerimize destek sağlanarak ürünlerin depolanması ve işlenmesi için tesisler kurulması, ürünlerin pazarlanması için çalışmalar yapılması ve eğitim hizmetleri konusunda destek sunacaktır. AKMER projesi, bölgenin tarımsal ve gastronomik zenginliğini artırmayı ve Antakya’nın ekonomik potansiyelini güçlendirecektir. Antakya’mıza çok amaçlı salonlar kazandıracağız. Antakyalı hemşehrilerimiz ile acımızda ve sevincimizde bir arada olacağımız kapalı ve hijyenik çok amaçlı salonları kentimize kazandıracağız. Mahallelerimizin sembolü olacak çok amaçlı salonlarla vatandaşlarımızı acılarını da sevinçlerini de açık havada yaşamaktan kurtaracağız.

ANTAKYA TARIM KOOPERATİFİ

Yerel tarımı desteklemek, çiftçilerin gelirini artırmak, kırsal kalkınmayı teşvik etmek ve kentimizin gıda ihtiyaçlarını karşılamak gibi amaçları öncelemektedir. Kooperatif, çiftçilerin ürünlerini pazarlamak ve dağıtmak için etkili bir ağ kuracak, şehir içinde ve dışında satış noktaları, çiftçi pazarları, online platformlar gibi yöntemlerle gerçekleştirilecektir. Sürdürülebilir ve organik tarım uygulamalarını teşvik edecek, çevre dostu tarım yöntemlerini destekleyerek, çiftçilerimize organik tarım sertifikaları almak için destek sağlayacağız. Kooperatifin kurulması ve işletilmesi için finansal destek sağlanacak, hibe programları, düşük faizli krediler veya teşvik ile çiftçilere destek sağlanacaktır.

ANTAKYA KENTKAFE  (ŞEHİR İÇİ SOSYAL TESİSLER)

 Antakya KentKafe, şehrin çeşitli noktalarında hizmete sunulacak, yöresel lezzetlerin yanı sıra uygun fiyatlı ve kaliteli kafeteryalarıyla öne çıkan sosyal mekanlar olacak. Gençlerin ve Antakya halkının keyifli vakit geçirebileceği, sosyalleşebileceği ve bir araya gelebileceği önemli noktalardan biri olacak.

ANTAKYA KONUK EVİ

Antakya’da turizmi teşvik etmek ve ziyaretçilere konaklama imkanı sunmak amacıyla başlatılmış bir girişimdir. Tarihi dokuya uygun konforlu konaklama birimleri, yerel lezzetlerin sunulduğu yeme içme alanları, toplantı ve organizasyon mekanları, rekreasyon ve aktivite alanları oluşturulacak.

AİLE ÇOCUK KÜLTÜR MERKEZİ

Çocukların kişisel, sosyal ve zihinsel gelişimine katkıda bulunmayı hedefleyen bir eğitim merkezi olacaktır. Merkezde, çocuklar için eğlenceli ve öğretici oyun alanları ile zenginleştirilmiş atölye çalışmaları bulunacaktır. Aileler için sosyalleşme alanı sunmaktadır. Merkezin içinde kafeterya, yeşil alanlar ve etkinlik alanları, ailelerin bir araya gelerek zaman geçirebilecekleri ortam sunmaktadır.

ANTAKYA BELEDİYESİ HİZMET BİNASI

Modern mimariye sahip bir hizmet binası, çok amaçlı bir konferans salonu ve şehrin sakinlerine hizmet sunacak bir restoranı içerecektir. Yeni hizmet binası, belediyenin çeşitli birimlerine ev sahipliği yapacak ve vatandaşların belediye hizmetlerine kolay erişimini sağlayacaktır. Konferans salonu, toplantı, etkinlik ve kültürel faaliyetler için merkez olacak, şehrin sosyal hayatına katkı sağlayacak. Haber:Fadime ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.