YAZ SICAKLARINDA BALIK TÜKETİMİ AZALDI!

YAZ SICAKLARINDA BALIK TÜKETİMİ AZALDI!

Yaz mevsiminin balık satışları üzerindeki etkilerini değerlendiren, İskenderun Balık Satış Kooperatifi Başkanı Mehmet Ali Aytekin, balık satılarının düştüğünü vurguladı.Aytekin, “Yaz nedeniyle satışlarımız biraz düşmüş durumda. Bunun sebebi hem sıcakların etkisi hem de şu anda av yasağı bulunan bazı balık türleri” dedi.İskenderun’da, sıcakların etkisiyle birlikte paketleme ve dışarıya balık gönderimi yaptıklarını belirten Balık Satış Kooperatifi Başkanı Mehmet Ali Aytekin, “Satışlarımız bir ay öncesine kadar güzeldi ancak son bir aydır sıcaklar nedeniyle işlerimizde bir durgunluk yaşanıyor. Yaz mevsiminde sezon açık olmasına rağmen, sıcaklar sebebiyle balıkları burada tutamıyoruz. Barbunya, uskumru ve gümüş balığı gibi çeşitlerimiz çok rağbet görüyor” diye konuştu.Balık fiyatlarına da değinen Aytekin, diğer gıdalara göre fiyatların çok uygun ve avantajlı olduğunu, Gümüş balığının kilosu 200 lira, Barbun’un 250-300 lira, mercan ise 200 lira civarında satışa sunulduğunu, fiyatlarda da %20-25 oranında bir artış olduğunu söyledi.

Tüketicilerin çiğ balık almaktan kaçındığını ve genellikle pişmiş olarak satın aldıklarını da sözlerine ekleyen Aytekin, “Sıcak tavalarda pişirip, paketleyerek evlerine servis yapıyoruz. Yalnız sıcak olduğundan dolayı balıklarımızı burada tutmuyoruz. Paketleme yapıp dışarılara gönderiyoruz. Bu mevsimde barbun, uskumru ve gümüş balığını çok satıyoruz. Vatandaş evine çiğ balık almıyor. Düzenli olarak buradan pişirim yaptırıp, evlerine sipariş olarak istiyorlar. Sıcak tavalarda pişirip, paketlemeyi yapıyoruz ve ardından evlerine götürüyoruz” şeklinde konuştu.Haber Merkezi

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.