YUMURTA FİYATLARINA ZAM

YUMURTA FİYATLARINA ZAM

Türkiye’nin önemli yumurta üretim merkezlerinden Afyon ve Kayseri’de yumurta fiyatları geçtiğimiz günlerde 35 kuruş arttı. Afyon Başmakçı’da duble yumurtanın tanesi 2,75 TL’den 3,10 TL’ye, kılavuz yumurtanın tanesi ise 1,55 TL’den 1,90 TL’ye yükseldi. Kayseri’de ise duble yumurta 2,66 TL’den 3,01 TL’ye, kılavuz yumurta ise 1,70 TL’den 2,05 TL’ye çıktı.

Kaytaş AŞ. Genel Müdürü Ahmet Behiç Salt, fiyat artışının arz-talep dengesizliğinden kaynaklandığını belirtti. Son iki ayda yumurta fiyatlarının düşüş eğiliminde olduğunu ve üreticilerin maliyetlerin altında satış yaptığını vurgulayan Salt, “Kar etmeyen üreticiler, yumurtlama ömrünü tamamlamış tavukları kesime gönderdi. Bu durum piyasada arz eksikliği yarattı ve fiyatlar yükseldi. Arz, talebi karşılayamıyor ve bu durum 6 ay içinde düzeltilebilecek bir süreç,” dedi.

Salt, şu anda bir adet yumurtanın 1 dal sigara fiyatının altında olduğunu belirterek, yumurta üreticilerinin girdi maliyetleri göz önüne alınarak desteklenmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca ihracat fiyatlarının iç piyasadan düşük olduğunu ve dış piyasanın küçük boy yumurtalara yönelik talep gösterdiğini de sözlerine ekledi. Haber Merkezi

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.