PROF. DR. NACİ GÖRÜR’DEN TEHLİKE ÇANLARI!

PROF. DR. NACİ GÖRÜR’DEN TEHLİKE ÇANLARI!

Prof. Dr. Naci Görür, Tunceli için ciddi bir uyarıda bulundu.

Ünlü deprem bilimcisi Prof. Dr. Naci Görür, katıldığı canlı yayında, Türkiye’nin önemli fay hatlarına dair endişe verici bir açıklama yaptı.

“Yakın vadede tehlike gördüğünüz fay hattı var mı?” sorusuna cevap veren Görür, ilk kez dile getirdiği bir uyarıda bulunarak Tunceli’nin tehlike altında olduğunu vurguladı. Erzincan ile Karlıova arasında bulunan Yedisu fayının 250 senede bir deprem üretme potansiyeline sahip olduğunu belirtti ve bu fayın olası bir depremde büyüklüğünün 7,4’e kadar çıkabileceği uyarısında bulundu.”Eli kulağında, şakası yok” diyerek konunun ciddiyetini vurguladı.

Görür, bilimin faydalarına vurgu yaparak, zamanın kesin olarak belirlenemeyeceğini, tekrarlanma periyodunu öngöremediklerini dile getirdi ve bu konuda Maden Tetkik Arama’nın (MTA) önemli bir rol oynayabileceğini ifade etti. Yerbilimcilerin varoluş nedeninin bu tür tehditleri belirlemek olduğunu vurguladı.

“Doğu Anadolu Fayı’nın Büyük Deprem Oluşturması İçin 500 Yıl Gerekiyor” diyen Görür, Malatya’dan Hatay’a kadar olan bölgenin büyük bir kısmının kırıldığını ancak uzun dönemde büyük bir deprem beklemediklerini ifade etti. Ancak bazı graben fayları bulunduğunu ve bu fayların yaşları itibariyle yavaş hareket ettiğini belirtti. Doğu Anadolu fayının 7 ve üstü büyüklükte bir deprem oluşturabilmesi için 500 yılın gerektiğini dile getiren Görür, bu fayın kırılmamış kesimlerinin de zaman içinde etkilenebileceğini ve artçı depremlere yol açabileceğini aktardı. Bingöl ve Karlıova bölgesi dışında büyük deprem riskinin düşük olduğunu ancak kırılmamış bölgelerin gelecekte etkilenebileceğini belirtti. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.