ZAFER İNANANLARINDIR VE ZAFER YAKINDIR

ZAFER İNANANLARINDIR VE ZAFER YAKINDIR

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi’nin oluşturduğu 6’lı Masa’nın tarafları, yaklaşan seçimler öncesinde toplantılarını sürdürüyor.

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu üyesi,  Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, “Milli Görüş’ün siyaset pratiği, ‘uzlaşı’ ve ‘birlikte yönetim’ üzerine inşa edilmiştir. Alınması zor kararlar olsa da sonuçları hep hayırlı olmuştur. Neticesinde iktidar olunan her dönemde, yüz akıyla büyük hizmetler yapılmıştır” dedi.Çalışkan, konuya ilişkin değerlendirmeleri şöyle: Elbette, düşünce itibariyle her parti ayrıdır. İşbirlikleri, diğer partilerin politikalarının kabul edildiği ve kendi ideallerinden vazgeçildiği manasına gelmez. Bilakis, ittifaklar, partilerin kendi ideallerini gerçekleştirme zemini bulması için birer fırsattır. Şimdi, yine tarihi bir seçime doğru gidiyoruz. Yeni sistem, ortak çatı SP altında buluşmayı zorunlu kılmaktadır. İktidar da muhalefet de olsanız, sandığa ittifaklarla girmek durumundasınız. Saadet Partisi, bu dönemin en önemli aktörlerinden birisidir. Sayın Cumhurbaşkanı da Saadet Partisi’ni yanına çekmeye çalışmış, ancak bu çağrı “birlikte yönetim” için değil, sürdürülen politikalara “birkaç vekil karşılığında” destek talebi olduğundan ittifak sağlanamamıştır.

İKTİDAR BASKI ORTAMI YARATIYOR

İktidar, Saadet Partisini yanına çekemese bile, “Millet İttifakı’ndan koparabilmek ve Saadet’i “üçüncü bir yol”a zorlayacak algısal bir baskı ortamı oluşturmuştur. Çünkü iktidarın devamı, muhalefetin parçalı olarak seçime girmesiyle mümkündür. Bugünkü şartlarda üçüncü yol, mevcut siyasal yapının devamı anlamına gelmektedir.

ZAFER, İNANANLARINDIR VE ZAFER YAKINDIR

Saadet, Millet İttifakı’nı oluşturan altılı masayla, 25 yıl aradan sonra iktidarın paydaşı olma ve Meclis’te grup kurma fırsatını yakalamıştır. Bugün, Milli Görüşçüler, atılan adımlara ve alınan kararlara sahip çıkarak, iktidarın algı oyunlarına teslim olmayacak, karalama, iftira ve kınamalara takılmayacak ve davamızın en büyük başarısı için el birliğiyle mücadele edecektir. Zafer, inananlarındır ve zafer yakındır.”Haber:Fadime ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.