NECMETTİN ÇALIŞKAN HBB ADAYI OLDU

NECMETTİN ÇALIŞKAN HBB ADAYI OLDU

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi’nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı oldu.

Saadet-Gelecek Grubu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Adaylığı için ortak ortak aday olarak Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan’ı açıklandı. Çalışkan’ın adaylığı Saadet-Gelecek Grubu’nun Grup Toplantısı’nda açıklandı.

ÇALIŞKAN: MİLLETİMİZİN DERDİNE DEVA OLMAK İÇİN YOLA ÇIKIYORUZ

Çalışkan, Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: Seçimlere kazanmak için girilir, Allah’ın izniyle Hatay’da başarmak üzere mücadeleye giriyorum. Hatay gerçekten ihmal edilmiş, üvey evlat muamelesi görmüş bir şehir, Hatay deprem acısını en fazla hisseden bir şehir. Hatay’ın problemlerinin çözmek üzere yola çıkıyoruz. Bütün kesimlerin problemlerine ve dertlerine deva olmak için yola çıkıyoruz. Elbette Gazze acısını yüreğimizde hissettiğimiz günlerde çalışmalarımızın bir de bu boyutu var: Bugün Saadet-Gelecek Grubu’nun bu seçimde alacağı her oy İsrail’e gemi gönderenlere tokat, Filistin halkına destektir.

“SEMBOLİK OLARAK DEĞİL, HATAY’A HİZMET İÇİN YOLA ÇIKIYORUZ”

Bu seçim asla sıradan bir seçim değildir. 1 Nisan itibariyle Türkiye’de siyaset yeniden dizayn edilecektir ve bu da bizlerin hep birlikte yapacağı mücadele ile mümkündür. Sembolik olarak yola çıkıyor değil tersine kazanmak için başarmak için Hatay’a hizmet için, tüm deprem bölgesine hizmet için, tüm deprem bölgesinin algılarla yok edilmesine müsaade etmemek için birlikte başarmak için yola çıkıyoruz. Haydi Hatay, Haydi Türkiye!

NECMETTİN ÇALIŞKAN KİMDİR?

1973 doğumlu olan Necmettin Çalışkan, İmam Hatip Lisesi’nden (1991), Ezher Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden (1995) yılında dereceyle mezun oldu. Yüksek lisans (2010) ve doktora (2013) eğitimini Ankara Üniversitesinde tamamlayan Çalışkan, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesinde Yardımcı Doçent (2014) ve Doçent (2018) ünvanı aldı. Hatay’da ticari hayatına devam eden Çalışkan, 2012 yılında Hatay Sanayici ve İş Adamları Derneği “İnovasyon ve Girişimcilik”te “Yılın İş Adamı” ve 2013 yılında Türk-Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi “Stratejik Vizyon Sahibi” İş Adamı ödülüne layık görüldü. Sosyal, siyasal, bilimsel ve ticari çalışmalar kapsamında 70’i aşkın ülkeye seyahat etmiştir. Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanvekili, 20. Milli Eğitim Şurası (2021) ve Hatay Gazeteciler Cemiyeti Onur Kurulu Üyesi olup sarı basın kartı sahibidir. 20. Dönem TBMM Refah Partisi grubunda milletvekili danışmanlığı yapmıştır. Hatay’ın dini ve kültürel değerlerini de ele aldığı yayımlanmış çok sayıda akademik makalesinin yanı sıra dokuz kitabi bulunmaktadır. 1986 yılından günümüze çeşitli gazete ve dergilerde yazıları yayımlanan Çalışkan, Milli Gazete köşe yazarıdır. Saadet Partisi Genel idaresi Kurulu Üyesidir. Hafız olan ve üniversite öncesi Şam’da dil eğitimi alan Çalışkan, iyi derecede Arapça ve İngilizce bilmektedir. 28. Dönem Hatay Milletvekili olarak meclise girdi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.