205 ADET TESCİLLİ BİNA ENKAZI TASNİF EDİLİYOR!

205 ADET TESCİLLİ BİNA ENKAZI TASNİF EDİLİYOR!

Hatay dahil tüm deprem bölgesinde yapılan hak sahipliği başvuru sayısı 700 bin. Sadece Hatay’da ise bu rakam 254 bin. Yani hak sahipliği için müracaat eden her 3 kişiden biri Hatay’da yaşıyor. Bu tablo ise Hatay’da yaşanan depremin yol açtığı tahribatın boyutunu gözler önüne seriyor.

Hatay’da yaşanan depremin büyüklüğünü ‘Hatay’ı gelip görmezseniz deprem ile ilgili bir şey bilmiyorsunuz demektir’ cümlesiyle özetleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u benzer cümlelerle destekleyen Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Hatay’da ki depremin büyüklüğünü ve neden olduğu tahribatın 1970 yılından bu yana Türkiye’de deprem, sel, yangın gibi yaşanmış tüm felaketlerin toplamından bile daha fazla olduğunu söyledi.Tescili tarihi varlıklarda da önemli bir mesafe alındığının altını çizerek açıklamasına devam eden Vali Masatlı bu alanda da 205 adet tescili bina enkazının kaldırılarak depolarda tasnifine başlandığını bildirdi.Hatay’da hak sahipliği başvurusunda bulunan kişi sayısının 254 bin olduğuna vurgu yapan Vali Masatlı bu rakamın tüm deprem bölgesinde yapılan başvuru sayısının 3’te birine denk geldiğini hatırlattı.Bilindiği üzere 6 Şubat depreminden sonra başlayan çalışmalar aralıksız olarak geceli, gündüzlü 17 aydır sürüyor. Antakya yeniden ayağa kalkana kadar çalışmalarımız tam hız devam edecek” diyen Vali Masatlı, “Halkımızdan sadece biraz daha sabır istiyoruz. 2025 yılı ikinci yarısında çok şeyin değiştiğini hep birlikte göreceğiz” dedi.Haber Merkezi

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.