ÇİNÇİN: HATAY’A DEĞİŞİM İÇİN ADAYIM

ÇİNÇİN: HATAY’A DEĞİŞİM İÇİN ADAYIM

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, görevinden istifa ederek CHP’den Hatay Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı başvurusu yaptı.

Başvurusunu İl Başkanı Hakan Tiryaki’ye ileten Çinçin, Hatay’da değişim için aday olduğunu, depremin de getirdiği çok fazla sorunla boğuşan Hatay’da halka dokunan projeler gerçekleştirmek adına aday adaylığı başvurusunu yaptığını belirtti. Çinçin, İl Başkanlığında yaptığı açıklamada; “Bu yola artık CHP ile çıktım. Siyasetin süresi belli olmaz ama Cumhuriyet Halk Partisi’nde de siyasi sürecimi sonlandırmayı taahhüt ediyorum. Kısa bir dönem önce CHP bir genel kurul yaptı. Orada bir genel başkan değişikliği yapıldı.

Burada bir değişim mesajı verildi ülkeye. Gerçekten şu anda ana muhalefetin hata yapma şansı yok. Türkiye’de ekonomik veriler ortada. İktidara önemli bir alternatif gerçekleştirme zorunluluğumuz var. Buradan bir değişim mesajı çıktı. Ben CHP bünyesi içinde birkaç parti yetkilisiyle görüştüm. Ancak kurumsal bir yapıda hiçbir parti mensubunun bana istifa et sen bizim adayımızsın yaklaşımı olmadı. Bir davet de almış değiliz. Ben değişim rüzgarından cesaretle Hatay Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığına müracaat etme kararı alıp yola çıktım. Önümüzdeki günler merkez yoklaması sonuçlanacak. Bize bir görev verilirse biz de o görevi hakkıyla yapmaya çalışacağız. Yeni isim bir heyecan yaratıyor. Ancak bu yeterli mi değil mi onu ilerleyen günler gösterecek.

HATAY’I TERK ETMEDEN MÜCADELE VERDİM

Deprem günü 06.00 itibariyle Temmuz ayına kadar kesintisiz olarak Hatay’ı terk etmeden mücadele içinde oldum. Üzülerek belirteyim ki 4 gün Hatay’ımıza ciddi bir destek gelemedi. Bunun çeşitli nedenleri olduğu söyleniyor ama bunlar bizim için geçerli gerekçeler değil. Çünkü 4 saatte hırsızlık yapmak için Hatay’a yüzlerce kişi geldi. Ama AFAD 4 günde gelemedi. Kısacası 4 gün biz Allah’la baş başa kaldık. Akabinde bu sorunlarımız azalmadı. İçme suyuna ihtiyacımız vardı, hala var. Kadınlarımız şehri terk etti. 560 bin, bizim gözlemimize göre 700 bin insan şehri terk etti. Özellikle kadın yoğun nüfus terk etti. Okul, hastane, hijyen şartları yok diye gittiler. Kısmet olur adaylığım olur ve seçilirsem vatandaşım benim ekibime destek vermişse bu kenti seçilmişlerle birlikte yöneteceğim. Aile fertlerim için oy istemeyeceğim. Biz görev alırsak halka dokunan projeler yapacağız. Çünkü halkımız ihtiyaç sahibi. Suya ulaşımda sorunumuz var. Toplu taşımada sorunlar var. Hatay’a gelmek ciddi şekilde pahalı. Bu şekilde Hatay’ın kalkınabilmesi mümkün değildir. Ben bir kez daha ATSO’da birlikte görev aldığım mesai arkadaşlarıma çok teşekkür ediyor, aday adaylığımızın hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. Haber:Kazım ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.