DEPREMZEDE KADINLAR BU ATÖLYEDE İYİLİK ÜRETİYOR

DEPREMZEDE KADINLAR BU ATÖLYEDE İYİLİK ÜRETİYOR

Asrın felaketini en büyük kayıp ile yaşayan şehrimizde Hatay İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Hatay Şubesi organize ile Antakya Pazaryeri konteyner  kentte oluşturulan “İyilik Atölyesi” iyilik üretmeye devam ediyor. Antakya Pazaryeri konteyner  kentte ikamet eden depremzede kadınlar ve Başka konteyner kentlerden kadınların İşkur Toplum Yararına Programlar(TYP) kapsamında faaliyet gösterdiği İyilik Atölyesinde  yöresel lezzetlerimizden kömbe çeşitleri,Zahterli Köy Kahkesi,Tandır ekmeği ve reçel çeşitleri hijyen koşulları çerçevesinde üretilirken Terzi atölyesinde dikim,onarım ve ütü hizmeti veriliyor.El emeği göz nuru ile üretilen ürünler satış ofisinde uygun fiyatlar ile satışa sunuluyor.Ürünler satış ofisinden  temin edilmesinin yanında Türkiye’nin her yerine kargo ile de gönderim imkanı sunuluyor.Elde edilen gelir ile İyilik Atölyesinin masrafları karşılandıktan sonra kalan para ihtiyaç sahibi ailelere pay ediliyor. İyilik okuyoruz sloganı ile İyilik Atölyesinde kurulan İyilik Atölyesi Kütüphanesinde konusunda uzman görevliler tarafından öğrenciler derslerini yaparken gençler ve yetişkinler kitap okuyarak boş zamanlarını değerlendiriyorlar.

İyilik Atölyesinde görev yapmaktan son derece mutluluk duyduklarını Atölyemizde iyilik üretmeye devam ediyoruz diyen Hatay İl Müftüsü Mevlüt Topçu  yaptığı açıklamada :” Hatay İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Hatay Şubesi tarafından kurulan “İyilik Atölyesi” faaliyete başladığı ilk andan itibaren amacı doğrultusunda çalışmalarına devam ediyor.Atölyemizin lokomotif ürünü olan Tandır ekmeğimiz hamarat kadınlarımız tarafından en leziz halleri ile üretilirken 5 TL olan satış fiyatları ile hem Antakya Pazaryeri konteyner  kent hem de diğer konteyner kent sakinleri tarafından yoğun ilgi görmektedir.Aynı şekilde hijyenden taviz verilmeyen unlu mamuller atölyemizde kömbe çeşitleri,Zahterli Köy Kahkesi ve pasta çeşitlerimiz günlük taze biçimde üretilmektedir.Yine reçel çeşitlerimizde en lezzetli halleri ile üretilmektedir.

Ürünlerimiz uygun fiyatla satışta olup,Kargo ile Türkiye’nin her yerine gönderilmektedir.Terzi atölyemizde A’dan Z’ye terzi işleri yapılmaktadır. İyilik Atölyesi Kütüphanemiz dileyen öğrencilerimiz uzman görevlilerimiz nezaretlerinde ders çalışıyor,kitap okuyabiliyorlar.Kütüphanemizde yine dileyen herkes okuma yapabiliyor veya okumak istedikleri kitabı konteynerlerine götürebiliyorlar.Yapılan bu güzel çalışmalar neticesinde Depremzede Kadınlarımız ev ekonomilerine katkı sağlarken elde edilen gelirler atölyemizin masraflarını karşılıyor ve ihtiyaç sahibi ailelere gönderiliyor.

REKLAM ALANI

Onbir ayın sultanı Ramazan ayına sayılı günler kala İyilik Atölyesi bünyesinde büyük bir iftar çadırı hazırlıyoruz.İnşallah mübarek Ramazan ayında depremzedelerimizi bu çadırımızda iftarlarda ağırlayacağız.”ifadelerine yer verdiler.

buldukları atölye imkanını kendilerine sunan Hatay İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Hatay Şubesi yöneticilerine teşekkür ettiler.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.