KAŞIKÇI: “ADANA, DEVLET-MİLLET KAYNAŞMASI İLE YARALARINI HIZLI SARMIŞ”

KAŞIKÇI: “ADANA, DEVLET-MİLLET KAYNAŞMASI İLE YARALARINI HIZLI SARMIŞ”

MHP Deprem Bölgesi İnceleme Heyeti’nde bulunan MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, Adana’da önemli açıklamalarda bulundu. Depremin Adana’ya etkileri ve şimdiki durumla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Kaşıkçı: “Diğer illere göre depremin yıkıcı etkisini daha az hisseden Adana, güçlü alt yapısı ve merhametli insan kaynağı ile yaralarını Devlet-Millet kaynaşması ile hızlı sarmış.”dedi.

TEMPO YAKALANMIŞ DURUMDA

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “MHP Deprem Bölgesi İnceleme Heyeti olarak 6 Şubat Depreminde 418 vatandaşımızın hayatını kaybettiği 34 vatandaşımızın da yaralandığı Adana ilimizdeyiz. Adana Valiliğinde heyet olarak bizlere Afet süreci ile ilgili çeşitli bilgiler sunuldu. Depremler sonucunda il genelinde yapı stokunda meydana gelen hasar durumu : Yıkık: 13 Bina , Acil Yıkılacak:13 Bina , Ağır Hasarlı :2878 Bina. Adana deprem sonrası daha çok diğer illeri destekleyen bir görev üstlenmiş. Üstlendiği görev başlıkları ise sağlıktan gıdaya ,lojistikten barınma ekipmanlarına kadar bir çok alanı kapsamış.

Örneğin Şakir Paşa Havalimanı kapasitesinin çok üstünde bir trafiğe ev sahipliği yapmış.(günlük 400 sefer) Bugün için şehirde gündelik yaşam normale dönmüş gözükmekle birlikte deprem öncesindeki tempo yakalanmış durumda.

GEÇMİŞ OLSUN ADANAM

İl genelinde bir yandan ağır hasarlı binaların yıkım işlemi devam ederken bir yandan da TOKİ marifeti ile kalıcı konutların yapımına devam edilmekte. Yine il genelinde kurulan konteyner kentin kapasitesi 522 adet ile sınırlandırılmış. Diğer illere göre depremin yıkıcı etkisini daha az hisseden Adana, güçlü alt yapısı ve merhametli insan kaynağı ile yaralarını Devlet-Millet kaynaşması ile hızlı sarmış. Geçmiş olsun Adanam.”dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.