23 NİSAN’DA KOLTUK NİL DENİZ BAŞKAN’IN

23 NİSAN’DA KOLTUK NİL DENİZ BAŞKAN’IN

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında her yıl geleneksel olarak yapılan protokol koltuk devrinde Arsuz Belediye Başkanlığı koltuğuna Akçalı Naci Uyar İlkokulu öğrencisi Nil Deniz Çetin oturdu.

Arsuz Belediye Başkanı Sami Üstün’e teşekkür ederek sözlerine başlayan Nil Deniz Çetin, “Ben Arsuz Belediye Başkanı Nil Deniz Çetin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan 1920’de, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açtığında bu bayramı başta Türk çocukları olmak üzere tüm dünya çocuklarına emanet etmiştir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hepimizin kutlu olsun. Cumhuriyetimizin 104. Yılında bana bu koltuğa oturma fırsatını veren başta Mustafa Kemal Atatürk’e, daha sonra siz Arsuz Belediye Başkanı Sayın Sami Üstün’e tüm çocuklar adına çok teşekkür ediyorum. Sizden bir ricada bulunmak istiyorum. Şubat depreminden sonra birçok insan hayatını kaybetmiştir. Çoğu insan da evinden olmuştur. Binalar yapılırken daha sağlam yapılsa daha çok denetim yapsanız çok mutlu oluruz,” ifadelerini kullandı.Arsuz Belediye Başkanı Sami Üstün ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Öncelikle başkanımızın isteğinden başlamak istiyorum. Depremde yaşadığımız bu acıları unutacak değiliz. Elbette her insan gibi bizler de yaşadığımız bu acıdan derslerimizi çıkaracağız. Allah bir daha yaşatmasın diyoruz ama deprem değil bina öldürür, onu biliyoruz. Deprem normalde öldürmez, binalar öldürür. Yapılan bütün yanlışlar insanoğlunun yanlışı. Yaşadığımız bölgenin deprem bölgesi olduğunu biz yüzyıllardır biliyoruz. İnsan olarak bizler iş insanları, müteahhitler, mimarlar, inşaat mühendisleri, belediye başkanları, bütün ilçenin dinamikleri, Kent Konseyi’ni, Sivil Toplum Örgütleri olarak biz bu afete hazırlıklı olmalıydık. Onun için bizler sizlerden özür diliyoruz. Sizlere daha iyi bir gelecek sunmak için sizlere söz veriyorum. Bundan sonraki süreçte bu acılar yaşanmaması dileğiyle üstümüze düşen ne varsa, hakkıyla yerine getireceğimizin sözünü veriyorum. Bizler yarın bu koltuğu sizlere daimî olarak bıraktığımızda inanıyorum ki sizler de sizden sonra gelecek olan çocuklara daha iyi bir hayat, daha iyi bir gelecek sunmak için yeni yüzyıla hazır bir memleket inşa edersiniz. Sizlere teşekkür ediyorum ve başkanım sana söz veriyorum bunun üzerinde duracağım.Ayrıca Müsaade ederseniz, bu yazdığınız bu kıymetli cümleleri çerçeveletip odama asmak istiyorum ve bugünü ölümsüzleştirip her odama girdiğimde çocukların benden ne beklediğini, bundan sonraki nesillerin bizden ne beklediğini hiç unutmamak adına bunları çerçeveletip arkaya asmak istiyorum,” şeklinde konuştu.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.