3 STK BAŞKANINDAN UYARI MESAJLARI

3 STK BAŞKANINDAN UYARI MESAJLARI

Ekonomideki kötü gidişatı değerlendiren, ilimizin 3 önemli sivil toplum kuruluşu başkanı da gidişatın iyi olmadığı görüşünde.

Konuya ilişkin konuşan Antakya Ziraat Odası Başkanı Mehmet Muzaffer Okay, kurdaki yükselişin, ilerisi için ucuz ekmek ve gıda teminini imkansız hale getirdiğini savundu. Ziraat Odası Başkanı Okay, gıdada fiyat artışlarının mutlaka önlenmesi gerektiğine dikkat çekti ve şunları söyledi:“Artık önümüzü görmüyoruz. Bu kurlarla artık önümüzü görmüyoruz. Ürün maliyet hesapları tutmaz oldu. Kaça mal edip, kaça satacağız, bilmiyoruz. Önümüzdeki süreçte, insanların ucuz ekmek ve gıda bulmaları imkansız. Bu kurla, ithalatla piyasayı doyuramazsınız. Görev zararı da bir maliyet.”

TEKSÖZ: Zam yapsak vatandaş, yapmasak esnaf mağdur!

Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birlik Başkanı Abdulkadir Teksöz, gıda fiyatlarının başını alıp gittiğini, 3 ay önce torba un fiyatı 165 TL iken bugün 265 TL’ye yükseldiğini belirtti ve “Zam yapsak vatandaş, yapmasak esnaf mağdur oluyor” dedi.

Teksöz’ün, ekonomideki son dalgalanma ile ilgili söyledikleri şunlar:“Gıda fiyatları, almış başını gidiyor. Bir şekilde frenlemek gerekiyor. İhracatımız yükseliyor diye tabi ki seviniriz. Fakat önce iç piyasada gıda fiyatlarının düşmesini kesinlikle sağlamalıyız. 3 ay önce 1 torba un 165 ile 170 lira arasında iken, bugün 265 TL oldu.Fırıncı esnafımıza ne diyelim şimdi? 3 ay önce 1 ekmek 1.50’den 1,75 TL olmuş! Şimdi talep, ülkemiz geneli 2,50 TL! Bu nedenle öncelikle iç piyasayı korumak, fiyat artışlarını durdurmak ve gıda ürünlerindeki artışlara çare bulmak gerekmektedir. Bu şekilde devam edecek olursa, bu işin içinden çıkılmaz duruma gelir ve artışlar devam eder.Şimdi, fırıncı esnafımız geldi kapıya dayandı! Ne diyeceğiz? Fırıncı esnafımızın ne buğday tarlası var, ne de un fabrikası! Zam yapmazsa esnaf mağdur, zam verirsek vatandaş mağdur. Fırıncı esnafımıza mutlaka uygun fiyatla un tedariki gerekmektedir.”

ÇİİN: MB, Dövizdeki kontrolünü kaybetti

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSIO Başkanı Hikmet Çinçin de, Merkez Bankası’nın, kontrolü kaybettiğini ve kur politikası üzerinde etkisini yitirdiğini savundu.ATSO Başkanı Hikmet Çinçin’in söyledikleri de şöyle:“Merkez Bankası, döviz üzerindeki kontrolünü tamamen kaybetti. Artık daha fukara bir ülkeyiz maalesef. Vergi kanunlarımızda gerekli reformları yapmamız gerekiyor. Bir tarafta kayıt dışı ekonomi bu kadar yüksekken, diğer yandan asgari ücretten vergi almak doğru değil. Bu durum, vatandaşın kanayan bir yarası. Tartışılması gerekir. Ekonomik büyüme önemli, fakat sağlıklı ve gelir adaletinin sağlandığı bir büyümeye odaklanmalıyız. Enflasyonu düşürmek için gerekli adımlar atılmalı. Kamu kurumlarında tasarruf tedbirleri artırılabilir. Bu sayede vatandaşın üzerindeki vergi yükleri azaltılabilir.” Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.