SAMANDAĞ’IN BALIKÇI TEYZESİ…

SAMANDAĞ’IN BALIKÇI TEYZESİ…

Dünyanın en uzun ikinci kumsalı olan Samandağ sahilinde olta ve ağ ile balık tutan vatandaşlarımızı her daim görebilirsiniz.İşte o balık tutkunları arasında öyle birisi var ki görenler ilk önce şaşırıyor ama ne kadar usta bir balıkçı olduğunu gördüklerinde kendisini takdir ediyorlar.

Samandağlı 63 yaşındaki ev hanımı Hatice Kayıkçı’nın balık avlama tutkusu görenleri hayran bırakıyor.

Uzun yıllardır balık avladığını ve bu konuda artık usta bir balıkçı olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Hatice Kayıkçı açıklamasında:”Balık tutmak benim için büyük bir tutku. Yaz kış demeden, ev işlerini bitirdikten sonra, her fırsatta, balık avlamak için sahile geliyorum. Deniz  ve balık tutmak beni  huzurlu ve mutlu hissettiriyor. Hele ki asrın felaketini yaşayan bir şehrin sakini olarak deprem felaketi sonrasında en çokta bunlara ihtiyacımız olan moral ve motivasyonu burada bulduğumun altını çizmek isterim.

Sahilde genellikle, balık türlerinden levrek, çatal kuyruk, çupra, karagöz ve sudak çıktığı gibi  zehirli balık türlerinden balon balığı ve trakonya türlerinin sıklıkla oltama  takılmaktadır. Genel olarak balık avlamanın erkek işi olarak düşünüldüğü için, kadınların balık avladığını görenlerin önce şaşırıyorlar , sonra da beni izledikten sonra takdir ediyorlar.”dedi.

Balık avlamak amacıyla birçok kadının kendisi gibi sahile geldiğini belirten Kayıkçı, bunun kadınların her işi layıkıyla yapabileceğini göstermesi açısından önemli olduğunun altını çizerek bu tarz etkinliklere ilgi duyan tüm kadınlar balık avlamak için Samandağ sahillerine gelsinler. dedi. Hatice teyzeyi balık tutarken sık sık gördüklerini ifade eden vatandaşlar oldukça başarılı buldukları Hatice Kayıkçı’yı izlemekten son derece keyif aldıklarını belirterek Samandağ sahilinde bir çok kadına rol model olan ve Samandağ’ın balıkçı teyzesi Hatice Kayıkçı’ya Rasgele demekten kendilerini alamadılar.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.