30 Ağustos Zafer Bayramı’ nın 97. Yıldönümü Altınözü’nde Kutlandı

Altınözü’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97. Yıldönümü kutlamaları yoğun bir katılımla gerçekleşti.

30 Ağustos Zafer Bayramı’ nın 97. Yıldönümü Altınözü’nde Kutlandı

Altınözü’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97. Yıldönümü kutlamaları yoğun bir katılımla gerçekleşti. Sabah saat 09.00’da İlçemizde bulunan Tacettin Sürmeli Parkı’ndaki Atatürk Anıtı önündeki törene Kaymakam Bülent Uygur, Altınözü Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mustafa İlkay Bilir, Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, Altınözü Cumhuriyet Başsavcısı Özgür Özen, Askeri Erkân, ilçemiz Gazileri, kurum amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Altınözü Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Altınözü Belediyesi’nin çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı P. Tğm. Mustafa Şahin yaptı. P. Tğm. Mustafa Şahin konuşmasında; “97’inci yılında kutlamak için topladığımız 30 Ağustos Zafer Bayramı Türk milletine ve Türk Silahlı Kuvvetlerine kutlu olsun.

 Her safhası tek tek düşünülerek hazırlanan bu zafer, aziz yurduna ve bağımsızlığına kasteden işgal kuvvetleri karşısında Türk Ordusunun ortaya koyduğu eşsiz bir eserdir. 30 Ağustos Türk milletinin var olma savaşıdır. Milletin köylüsü, kentlisi, kadını, erkeği ile her türlü yokluk ve yorgunluğa rağmen zaferle sonuçlandırdı ğı milli bir kurtuluş eylemidir. 30 Ağustos dünya halk tarihinin ender örneklerinden birisidir.30 Ağustos Türk’ün yoktan var edilen bir millet olduğunu bir kez daha gösterdiği bir zaferdir. Bugün üzerinde hür ve huzur içerisinde yaşadığımız bu vatanı hep birlikte düşmandan temizledik. Türkiye Cumhuriyeti’ni hep birlikte kurduk. Vatanı ve Cumhuriyeti yine hep birlikte koruyacağız, hep birlikte yükselteceğiz; gerekirse bu uğurda hep birlikte öleceğiz. 19 Mayıs 1919 ‘da başlatılan Kurtuluş savaşıyla, istilacı düşman ordusuna üst üste darbeler vurulmuş, ancak yurdumuz içerisinde ilerleyen düşmanın vatanın bağrından atılabilmesi için sıra kesin sonuçlu bir harekâta gelmiştir. “Ya istiklal Ya Ölüm” parolası ile başlayan muharebede elde edilen bu büyük zafer, Türk’ün bağrına dayanan hançerin Ulus’ça sökülmesi, özgürlük ve haysiyetimizi yok etmek isteyenlerin dize getirilmesi destanıdır. Başta Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Büyük Önder Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşının tüm kahramanlarını, mukaddes vatanımız için canı pahasına görev yapan şehitlerimizi, gazilerimizi ve günümüzde terör eylemlerinde şehit olan Türk Silahlı Kuvvetleri ile güvenlik güçleri mensuplarımızı ve hayatlarını yitiren vatandaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz. Zafer Bayramı ve TSK günümüz Kutlu Olsun.” dedi. Anıttaki törenin ardından Kaymakamlık Makamında Kaymakam Bülent Uygur, Altınözü Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mustafa İlkay BİLİR, Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, Altınözü Cumhuriyet Başsavcısı Özgür Özen ile birlikte tebrikleri kabul etti. Tebrik kabulünün ardından tören sona erdi. Kaymakam Bülent Uygur daha sonra, bir üst rütbeye yükselerek Yüzbaşı olan İlçe Jandarma Komutanı Üstteğmen Ahmet Demiröz’e,Kıdemli Üstçavuş olan Üstçavuş Mehmet Yıldırım’a ve Üstçavuş olan Kıdemli Çvş. Aydın Tülü’ye yeni rütbelerini Kaymakamlık makamında düzenlenen törenle taktı. HABER MERKEZİ

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.