BU KAZANIN SORUMLUSU KİMLER?

BU KAZANIN SORUMLUSU KİMLER?

AĞIR TONAJLI ARAÇLARIN GEÇİŞİNE KİM İZİN VERİYOR? UKOME Mİ? KARAYOLLARI MI?

Hatay’ın Defne İlçesine bağlı Harbiye Mahallesi Esenbulak civarında iddialara göre freni boşalan kablo yüklü ağır vasıtalı vinç virajı alamayarak karşı şeride geçti. Karşı şeritte seyir halinde olan ve yine iddialara göre içerisinde 4 kişinin bulunduğu ticari taksi ve özel bir aracı altına alarak sürükleyen vinç park halinde olan 9 aracı da altına alarak yaklaşık yüz metre mesafede ancak durabildi. Ortalığın savaş alanına döndüğü kazada 4 kişi öldü 6 kişi yaralandı.

Görgü tanıkları ve civardaki güvenlik kameralarından edindiğimiz bilgilere göre Harbiye istikametinden Antakya istikametine gitmekte olan Mehmet Sultanoğlu yönetimindeki elektrik kablosu yüklü olan 06 AT 1509 plakalı vincin Harbiye Şelaleleri civarında freni boşaldı. Kornaya basarak hızla ilerleyen vinç yaklaşık bir km yol gittikten sonra Harbiye halısaha civarında virajı alamayarak devrildi ve karşı şeride geçti. Karşı şeritti ilerlemekte olan ve içerisinde 4 kişinin bulunduğu Zülfikar Göçmen idaresindeki ticari taksiyi altına alarak sürüklenen vinç yolda park halinde bulunan 9 adet aracı da altına alarak yüz metre mesafe sürüklendikten sonra durabildi. Ortalığın savaş alanına döndüğü kazada 4 kişi öldü üçü ağır olmak üzere 6 kişi de yaralandı. Feci kaza sonrası olay yerinde resmen bir can pazarı yaşandı.

 Ticari taksi içerisinde bulunan Eda Demirel ile taksi şoförü Zülfikar Göçmen ve Vinç şoförü Mehmet Sultanoğlu olay yerinde hayatını kaybetti. Kazada yaralanan 6 kişiden durumu ağır olan Özcan İnal ismindeki vatandaş ise kaldırıldığı Antakya Eski Devlet Hastanesinde hayatını kaybetti.

Kazayı gören vatandaşların durumu emniyet yetkililerine bildirmesinin ardından kaza bölgesine çok sayıda ambulans, itfaiye, AFAD ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza sonrası civarda ikamet eden vatandaşlar yetkililer gelene kadar kazazedelere müdahale ederek araç içerisinde bulunan yaralılara yardım ettiler. Kaza mahalline ulaşan sağlık ekipleri durumu ağır olan kazazedelere olay yerinde yaptığı ilk müdahaleden sonra yaralıları Hatay Devlet Hastanesine götürdü.

Kaza sonrası haberi alır almaz olay bölgesine giden CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur ve Defne Belediye Başkan Yardımcısı Ali Mansuroğlu vatandaşları sükûnete davet ederek ağır tonajlı araçların harbiye yolundan geçmemesi için ne gerekiyorsa yapılacağını ve konunun bizzat takipçisi olacaklarını söylediler.

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur  yaptığı açıklamada ise şu ifadeleri kullandı. “2018 yılında alınan UKOME kararıyla bu yola ağır tonajlı araçların girmesi yasaklanmıştı. Ancak bu kaza yaşandı. Biz konunun takipçisi olacağız. Gereken neyse yapılacak. Tüm vatandaşları sükûnete davet ediyorum. Şu anda ekiplerimiz yaralıları kurtarmaya çalışıyor. Yaralılarımızı kurtaralım, gereken neyse yapacağız.”

Kaza sonrası yaklaşık 3 saat araç trafiğine kapanan Harbiye yolu hayatını kaybeden vatandaşların morga kaldırılmasının ardından yeniden trafiğe açıldı. Polis ekipleri olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. Haber: Ferit LİF

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.