TURİZM HAFTASI KUTLU OLSUN

TURİZM HAFTASI KUTLU OLSUN

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Turizm Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Doğan mesajında şu ifadelere yer verdi:”Binlerce yıllık tarih ve kültür birikimine sahip eşsiz bir şehir olan Hatay, geçmişi geleceğe taşıyan sayısız değerlerin saklandığı bir kültür hazinesidir.Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kadim şehir Hatay; St. Pierre Kilisesi, Habibi Neccar Camisi, ülkemizin en büyük mozaik sergileme alanına sahip arkeoloji müzesi, mitolojiye konu olan Harbiye Şelaleleri, Amik Ovası’na hayat veren Asi Nehri, Sokullu Külliyesi, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait çok sayıda köprü, medrese, han, hamamları, Samandağ’daki Titus Tüneli, Reyhanlı’daki Açcana  Höyüğü, Erzin’de  İsos Su Kemerleri Hassa ve Kırıkhan’daki Kayı Boyu mezarları ve daha sayamadığımız birçok tarihi  yapılar  ile adeta bir açık hava müzesi değerindedir.

Bizler de Hatay Valiliği olarak dünyadaki turizm pastasından daha fazla pay alabilmek ve turizm sektöründe rekabet edebilmenin tek yolunun kültür ve turizm değerlerinin tanıtımının özenli ve etkin bir şekilde yapmaktan geçtiğini biliyor; bu amaç doğrultusunda çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz. İlimiz doğal kaplıcaları ile sağlık turizmi, yaz sıcağında denizin keyfini çıkarırken yaz turizmi, aynı gün yaylalarımıza çıkarak serin iklimin tadını çıkarabileceğiniz yayla ve doğa turizmi, aynı cadde üzerinde yan yana olan 3 semavi dinimizin ibadethaneleri ile inanç turizmi açısından zenginliklerle doluyuz.

Bu anlayışla ilimizde turizme hizmet edecek her türlü tesis, konaklama hizmetleri ve nitelikli insan gücünün arttırılması için çalışmalarımızı aralıksız sürdürmekteyiz. Başta turizm sektöründe hizmet veren tüm kurum ve kuruluşlarımız ile sektör çalışanlarının Turizm Haftası’nı kutluyorum.”Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.