ENKAZLARIN ARASINDA

ENKAZLARIN ARASINDA

Binlerce binanın yıkıldığı ve binlerce insanın hayatını kaybettiği asrın felaketinde, en çok etkilenen yerlerden bir tanesi Antakya olmuştu.

Enkaza dönen kette boş arazilerde çiçekler açıyor. Özellikle mahalle aralarında ve enkaz diplerinde bitkiler hem duygulandırıyor hem de mutlu ediyor.

Depremde Hatay büyük yıkım ve binlerce kayıp yaşansa da bu enkaz alanlarında yetişen bitkiler insanlara umut veriyor. Vatandaşlar, doğanın gücünü ve yeniden doğuşunu temsil eden bu bitkilerin, depremzede vatandaşlara moral ve umut sağladığını belirtti.

REKLAM ALANI

Vatandaşlar, “Bir sürü iş yerleri ve binalar yıkıldı şehir tamamen gitti. Antakya’nın her yeri cıvıl cıvıldı. Daha öncede böyle bir olay yaşanmıştı. Bir kuruyemiş dükkânının enkazında ayçiçekleri açtı. Yüce rabbim işte umudu bitirmediği yerde bitirmiyor. Bir yerlerden umut ettirmeye devam ediyor. Biz Hatay halkı olarak böyle şeyler gördükçe içimizi umut kaplıyor yoksa öbür türlü şehrin halini gördükçe düzeleceğine dair umutlarımız tükeniyor. Çünkü şehir berbat bir durumda hatta berbatta değil şehir yok. Artık ne söyleyeceğimiz bilmiyoruz kelimeler boğazımıza düğümleniyor. Memleketimizi böyle görmek bizi çok üzüyor. Umarım en kısa zamanda düzelir. Karşımıza daha çok böyle şeyler çıksın ve içimiz daha bir umut dolsun” ifadelerini kullandılar.Haber Merkezi

ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.