RAMAZAN’DA EN ÇOK TÜKETİLEN İÇECEK; MEYAN ŞERBETİ

RAMAZAN’DA EN ÇOK TÜKETİLEN İÇECEK; MEYAN ŞERBETİ

Asrın felaketi 6 Şubat depremini büyük yıkımla yaşayan tarihi uzun çarşıda Ramazan hareketliliği yaşanıyor.İftar ve sahur sofraları için gerekli ürünleri almak adına uzun çarşıya gelen vatandaşlar iftarın ardından en fazla tüketilen içececekler arasında yer alan Meyan Şerbeti için bu konuda marka olan Hançer Ustayı muhakkak ziyaret ediyorlar.

Ramazan ayının sembol içeceği Meyan Şerbeti tezgahlardaki yerini aldı. Hançer Usta özenle hazırladığı meyan şerbeti yoğun ilgi görmeye devem ediyor. Hançer Usta tarafından hijyenik ortamda hazırlanan Meyan Şerbeti geçtiğimiz Ramazanlarda olduğu gibi bu Ramazan da sofraları süslemeye devam edecek.

Özellikle yaz aylarında tercih edilen Meyan şerbetinin, serinletici özelliği yanında farklı faydaları da var. Meyan kökünün içeriğinde bulunan , ‘saponin, glisirizin, flamorait, kumarin, izoflavan’ gibi günümüz tıbbında ilaç olarak kullanılan birçok yararlı madde bulunmaktadır.

Uzmanlar, meyan kökü ile ilgili olarak bronşit, mide ülseri, soğuk algınlığı, öksürük, egzama, prostat kanseri, hepatit, artrit gibi iltihabi hastalıklar ve karın ağrılarında spazm çözücü gibi çok amaçlı kullanılmakta olduğunu belirtiyor.

Ramazan Ayında sofraların vazgeçilmezlerinden olan meyan şerbeti denilince akla ilk gelen isimlerden biri Hançer lakaplı Mehmet Gündüz sırtında taşıdığı bakır güğüm ile Antakya sokaklarında muhakkak karşılaştığınız Hançer Ustanın şimdilerde Tarihi Uzun Çarşının girişinde müşterilerine hizmet veriyor.

Atadan kalma meslek ile 37 yıldır meyan kökü şerbeti yaparak halka sunan Hançer lakaplı Mehmet Gündüz, yaptığı meyan kökü şerbet ile yıllardır Antakya’da hizmet veriyor. Kurtuluş Caddesi uzun çarşı girişinde seyyar olarak çalışan Mehmet Gündüz, Türkiye’nin en güzel şerbetini halk sunduğunu söyledi. Atalarından kalma mesleği en iyi şekilde sürdürmek ve lezzetten ve hijyenden taviz vermeden bunun sürdürmek istediğini söyleyen Mehmet Gündüz, meyan kökü şerbetinin yararlarına da değindi. Gündüz, meyan kökü, tıbbi alanda pek çok derde deva bir bitki olarak kullanılabildiğini söyleyerek vatandaşları meyan kökü şerbeti içmeye davet etti. Beyin-damar hastalığı, böbrek ve karaciğer rahatsızlıkları olan kişilerin, çeşitli yan etkiler görülebileceği için meyan kökünü tüketmemeleri gerektiğini kaydeden Hançer Usta, meyan kökü kapsülünün, iltihap önleyici etkisi olduğu için hepatit hastalığında ise günde düşük dozda kullanılmasının yararlı olduğunu söyledi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.