ZOR YAŞAM SÜRÜYOR!

ZOR YAŞAM SÜRÜYOR!

Antakya ve Defne ilçelerinde yaşam giderek zorlaşıyor. Ancak insanlar pes etmiyor ve doğup büyüdükleri topraklarda kalabilmek için büyük çaba gösteriyor.

Hatay’ın 15 ilçesinde de hissedilen depremin Antakya ve Defne ilçelerinde yıkım ve tahribata neden olduğunu hatırlatan vatandaşlar, depremin üzerinden 17 ay geçmiş olmasına rağmen halen en büyük ihtiyaçlarının elektrik, internet, su ve gıda olduğunu aktardılar.

Kimi çadırda, kimi konteynır da kimi ise derme çatma yapılarda yaz mevsimini geçirmeye çalışan Antakya ve Defneliler kırsal alanlarda da ciddi bir yoğunluk oluşturdular.

REKLAM ALANI

Şehrin toz ve asbest maddesinden kaçabilmek için yakınlarının bulunduğu kırsal yerleşim birimlerine göçen insanlar burada yaşamaya çalışıyor.

Konuya ilişkin görüşüne başvurduğumuz bir vatandaşımız, “Ben Defneliyim ve Çekmece mahallesinde ikamet ediyordum. Evim deprem sonrası orta hasar aldı. Müracaatımızı yaptık güçlendirmek için çaba gösteriyoruz. Bu süreçte Defne ilçesinin kırsal kesimine geldim. Zor şartlarda derme çatma bir barınak oluşturduk. Devlet ev sahibine 7 bin 500 lira kira yardımı veriyor ama 7500 liraya kiralık ev bulmak mümkün değil” dedi.Haber Merkezi

ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.