Birlikte yaşama kültürünü müzikle yayıyorlar

Birlikte yaşama kültürünü müzikle yayıyorlar

Birlikte yaşama kültürünü müzikle yayıyorlar

Üç semavi din, farklı mezhep, kültür ve meslekten kişilerin bir araya gelerek 2007 yılında kurduğu Antakya Medeniyetler Korosu, bugüne kadar yaklaşık 30 ülkede verdiği konserlerle birlikte yaşama kültürünün yayılmasına katkı sağlıyor

Antakya Medeniyetler Korosu Derneği Başkanı Yılmaz Özfırat: “Biz Osmanlı İmparatorluğu’ndan günümüze kadar birlikte yaşama ve medeniyet kültürünü dünyaya göstermiş bir milletiz”Koro üyesi Nuran Freyçoğlu: “Dünyaya birlik ve beraberlik mesajını vermek bizi çok mutlu ediyor”Şefik Kazar: “Bütün seslendirdiğimiz şarkılar, türküler hepsi barışı, kardeşliği, güzelliği çağrıştırmaktadır”

Üç semavi din, farklı mezhep, kültür ve meslekten kişilerin bir araya gelerek kurduğu Antakya Medeniyetler Korosu, bugüne kadar yaklaşık 30 ülkede verdiği konserlerle birlikte yaşama kültürünü yayıyor.Hatay’da 2007 yılında kurulan ve şu an 200 üyesi bulunan Antakya Medeniyetler Korosu, seslendirdiği Türkçe, İngilizce, Arapça, Rusça, Fransızca, Almanca, Ermenice, Kürtçe ve Zazaca şarkı ve ilahilerle medeniyetler arasında köprü oluşturup müziğin evrensel dilini kullanarak güzellikleri göstermeye, birlikte yaşama kültürünü anlatıyor. Koro yurt içi ve yurt dışında yaklaşık 30 ülkede verdiği 400’den fazla konserle her kesimden insanı etkisi altına alarak dinleyenlerin yüreklerinde iz bıraktı.Antakya Medeniyetler Korosu Derneği Başkanı Yılmaz Özfırat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tamamı Hatay’da yaşayan farklı medeniyet, kültür ve dine sahip kişilerden oluşan koroda imam, papaz, doktor, avukat, öğretmen ve manifaturacı gibi değişik meslek gruplarından kişilerin bulunduğunu söyledi. Türkiye’deki güzellikleri dünyaya göstermeye ve yaymaya çalıştıklarını ifade eden Özfırat, bunun için ellerinden geleni yaptıklarını ve yapamaya devam edeceklerini belirtti.Koronun, üç semavi dine bağlı olan kişilerin bir arada özgürce yaşadığının bir göstergesi olduğunu ifade eden Cemal, “Dışarıdan bizi izleyenler ‘Siz bunu nasıl beceriyorsunuz, nasıl yapıyorsunuz?’ diyor. Biz de onlara diyoruz ki ‘Siz nasıl beceremiyorsunuz bu işleri?’ yani bir şekilde kardeşçe, özgürce yaşamak lazım. Onun ötesinde bir şey düşünemiyorum.” diye konuştu.. (AA)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.