OKUL ALIŞVERİŞLERİNDE DENETİM SEFERBERLİĞİ

OKUL ALIŞVERİŞLERİNDE DENETİM SEFERBERLİĞİ

Ticaret Bakanlığı, ülke genelinde başta zincir marketler ve kırtasiyeler olmak üzere perakende ürün satışı yapan işletmelerde denetimlerin artırıldığını duyurdu. Bakanlık, okulların açılmasının yaklaştığı bu günlerde tüketicilerin sağlık ve güvenliğini korumak amacıyla kapsamlı bir denetim programı yürütüyor.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, tüketicilerin ekonomik çıkarlarının korunması ve olası mağduriyetlerin önlenmesi hedeflendiği belirtildi. Özellikle okul alışverişlerinin yapıldığı zincir marketler ve kırtasiyelerde, fiyat etiketi denetimlerinin yaygın ve yoğun bir şekilde gerçekleştirileceği vurgulandı.
Denetimlerde, “Güvensiz ürüne karşı sıfır tolerans” ilkesi benimsendiği ifade edildi. Çocukların sağlık ve güvenliğini olumsuz etkileyebilecek ürünlere karşı gerekli tedbirlerin alındığı belirtilirken, ürünler akredite laboratuvarlarda test ediliyor. Kırtasiye malzemeleri, okul çantaları, çocuk ayakkabıları ve okul kıyafetleri gibi ürünlerde, kimyasal içerikler ve fiziki riskler açısından detaylı incelemeler yapılıyor.
Ayrıca, tüketicilere güvensiz ürün bilgileri ‘guvensizurun.ticaret.gov.tr’ adresinden ulaştırılacak. Güvensiz ürünlerin piyasadan toplatılacağı ve imalatçılara idari para cezası uygulanacağı bildirildi. Reklam ve tanıtımlarda sağlığa zararlı madde içermez ifadesi kullanılan ürünlerin de Reklam Kurulu tarafından inceleneceği aktarıldı.
Tüketicilere, ürün satın alırken dikkat etmeleri gereken hususlar hakkında bilgi verildi. Kırtasiye ürünlerinde imalatçı/ithalatçı açık adının ve adresinin bulunması, üzerinde Türkçe uyarılar bulunan ürünlerin tercih edilmesi gerektiği belirtildi. Oyuncak niteliğindeki kırtasiye ürünlerinde yaş grubu ibarelerine dikkat edilmesi, boya malzemeleri ve oyun hamurlarında CE işareti bulunması gerektiği vurgulandı. Tekstil ve ayakkabı ürünlerinde ise etiket bilgileri ve risk oluşturabilecek unsurlara dikkat edilmesi gerektiği ifade edildi.
Ticaret Bakanlığı, öğrencilere, öğretmenlere ve velilere sağlıklı ve başarılı bir eğitim-öğretim dönemi diledi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.