ANTAKYA’DA COŞKULU NOEL AYİNİ

ANTAKYA’DA COŞKULU NOEL AYİNİ


Geçtiğimiz yıl Covid-19 salgını tedbirleri sebebi ile Ortodoks Kilisesi cemaat üyelerinin katılımı olmadan online biçimde gerçekleşen Noel Ayini bu yıl yoğun katılım ile gerçekleşti.Yedi’den Yetmişe Ortodoks Kilisesi cemaat üyelerinin akın ettikleri Antakya Rum Ortodoks Kilisesindeki ayin mumların yakılması ve duaların yapılması ile başladı.Antakya Rum Ortodoks kilisesinin ruhani liderleri Dimitri Doğum ve  Jan Delüller’in yönettikleri ayin sonrası bahçeye çıkan tüm cemaat ile birlikte Hz.İsa’nın doğuş sevinci olarak pasta kesimi gerçekleşti.

Günler öncesinden noel ayini için süsleme çalışması yapılan Antakya Rum Ortodoks Kilisesi bahçesinde devam eden programda muhteşem bir havai fişek gösterisi eşliğinde ikramlar yapıldı.Ortodoks Kilisesi cemaat üyeleri ve misafirler gece boyunca özel olarak hazırlanılan çam ağacı önünde bol bol fotoğraf çekildiler.

Antakya Rum Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Fadi Hurigil yaptığı açıklamasında :” İsa Mesih’in doğumu  olan Noel ayinimizi gerçekleştirdik. Dünya barışı ve Pandemi illetinden kurtulmak adına dualarımızı yaptık.Umarım 2022 yılı tüm dünya için sağlık,mutluluk ve huzur getiren bir yıl olur.”dedi. haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.