SAHİLLERE RENK KATIYORLAR!

SAHİLLERE RENK KATIYORLAR!

Olta balıkçılığı yapan vatandaşlar soluğu Samandağ Çevlik limanında alıyor.

Ellerinde ki oltaları liman sahasında ki kayalıklardan denize sarkıtan olta balıkçıları yakaladıkları küçük boyutta ki balıklarla evlerine dönüyor. Bir yandan hobi olarak gördükleri olta balıkçılığını sürdüren vatandaşlar diğer bir yandan da akşam yemeğinde balık yiyebilmenin keyfini sürüyor.

Denizden çıkan balığın her zaman çok daha lezzetli olduğunun altını çizen balıkçılar “Bazen de tatlı su balıkçılığı yapıyoruz. Samandağ’da ki dere ve nehirlerde avlanmaya çalışıyoruz. Bir kısım arkadaşımız Asi Nehrine yöneliyor. Ancak garip bir şekilde depremde sonra Asi Nehrinden balıklar da çekildi. Birçok çeşit balık hem sayıca hem de çeşit olarak kayboldu. Depremin etkisi var mı bilmiyoruz ama böyle bir şeyle karşılaştık. Yetkili birimlerin bu konuyu araştırabilir” dediler.

REKLAM ALANI

Bazı balıkçılar ise Asi nehrinin kirliliği nedeniyle balıkların öldüğünü veya başka bölgelere kaçtığını söyledi. Özellikle zeytin fabrikalarından çıkan atıkların Asi ye bırakılmasının bunda etkili olabileceğine dikkat çeken bir vatandaş ise zeytinyağı fabrikalarının mutlaka disipline edilmesi gerektiğini söylediler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.