A.HATAYSPOR’DAN GOL ŞOV

A.HATAYSPOR’DAN GOL ŞOV

Atakaş Hatayspor, deplasmanda konuk olduğu Kasımpaşa’ya sahayı dar etti. Atakaş Hatayspor, deplasmanda rakibini 4-1 mağlup etmeyi başardı. Goller Boupendza, Aabid, Abdurrahman Canlı ve Kamara’dan geldi. Hatayspor, bu galibiyetle puanını 38’e yükseltti. 

Kasımpaşa karşısında Atakaş Hatayspor sahaya kalede Munir, savunmada Popov, Billong, Sackey, Katranis, orta alanda Aabid, Muhammed Mert, Traore, kanatlarda Boupendza ve Akintola, forvette ise Mame Diouf 11’i ile çıktı. Bahattin Şimşek’in düdüğü ile Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu’ndaki karşılaşmaya Atakaş Hatayspor baskılı başladı. Diouf köşede kaptığı topu ortaladı. Kasımpaşa defansı topu uzaklaştırdı. 8. dakikada Muhammed Mert Atakaş Hatayspor atağında uzaktan sert şut çekti, top az farkla auta çıktı. 1 dakika sonra Akintola ceza sahasına ortaladı, top kimseye değmedi. Mert sol kanattan ortaladı. Boupendza yükseldi ancak istediği kafa vuruşunu yapamadı. 11. dakikada Atakaş Hatayspor defansında Billong’un büyük hatasında Thellin topu ağlara gönderdi ancak ağlara giden top VAR incelemesiyle geçersiz sayıldı. 1 dakika sonra Billong yine ceza sahası içinde topu kaybetti. Bu sefer Munir çekilen şutta gole izin vermedi. Billong 1 dakika içinde Atakaş Hatayspor’u 2 defa gol tehlikesiyle karşı karşıya bıraktı.

BOUPENDZA PERDEYİ ARALADI

15. dakikada Muhammed Mert defansın üzerinden uzun top atı. Diouf yetişemedi ve kaleci Ertuğrul topu kontrol etti. 18’de Boupendza kaleyi karşıdan gören pozisyonda şutunu çekti. Top defansa çarptı kornere çıktı. 1 dakika sonra Boupendza yine çalımlarla ceza sahasına girdi ancak şut açısını kaybetti ve defans topu uzaklaştırdı. 23. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Aaron Boupendza, sağ çaprazdan vuruşunu yaptı, kaleci Ertuğrul Taşkıran kurtardı. 32’de ceza sahası içinde topla buluşan Armin Hodzic, sol çaprazdan kaleye şut çekti, kaleci Munir Mohamedi kurtardı. 42. dakikada Atakaş Hatayspor’da Alexandros Katranis ceza sahasına orta yaptı ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmadı. İlk yarının son dakikasında Atakaş Hatayspor, Boupendza ile 1-0 öne geçti. Kendisinin başlattığı akında şut çekti. Top kaleciden döndü. Akintola topa hareketlendi, top yeniden Boupendza’nın önüne düştü. Boupendza boş pozisyonda topu ağlara gönderdi. Bu gol Boupendza’nın son 15 maçtaki 15. golü oldu. Süper Lig’e yeni, yükselen bir takımda daha önce en fazla gol atan oyuncu olan Çaykur Rizespor’da Vedat Muriqi’nin rekoruna yaklaşan Boupendza takımını 1-0  öne geçirmenin sevincini takım arkadaşlarıyla paylaştı. Bu golün ardından ilk yarı sona erdi. Atakaş Hatayspor devreye 1-0 önde girdi.

İKİNCİ YARIDA KASIMPAŞA 1 GOL ATTI, 3 GOL YEDİ

İkinci yarıda Kasımpaşa atağında sağ kanatta korner bayrağına yakın bir noktadan Haris Hajradinovic ceza sahasına ortasını yaptı, ancak savunma topu uzaklaştırdı. 55’te Kasımpaşa takımı Armin Hodzic ile gol fırsatını değerlendiremedi. Ceza sahasının dışından kaleyi sol çaprazdan gören bir noktadan Armin Hodzic tarafından çekilen şut çerçeveyi bulmadı. 56. dakikada Hadergjonaj’ın ortasında Thellin topu göğsünde yumşattı, plase vuruşunda top ağlarla buluştu. Bo golle maça denge geldi. 62’de üst üste gelişen Kasımpaşa atağında Florent Hadergjonaj sağ korner direğine yakın bir noktadan ceza sahasına ortaladı ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmadı. 1 dakika sonra Katranis’in ortasında Boupendza kafayla şutunu gönderdi top kaleci Ertuğrul’da kaldı. 66’da sol kanatta korner bayrağına yakın bir noktadan Kristijan Bistrovic ceza sahasına ortasını yaptı ancak savunma topu uzaklaştırdı. 68’de Kasımpaşa ortasında Hodzic şutunu çekti, direk dibinde Munir topu tokatladı.

ADAMA TRAORE MAÇIN YILDIZI OLDU

71’de Atakaş Hatayspor farkı yeniden açtı. Hatayspor atağında Traore’nin zayıf şutu defanstan döndü. Aabid önünde kalan topu uzak direk dibine doğru gönderdi ve topu ağlara gönderdi. Aabid attığı golü ailesine hediye etti. 80’de sağ kanatta rakip ceza sahasının hemen dışında kaleyi çaprazdan gören bir noktadan Kristijan Bistrovic ortasını yaptı ancak savunma topu uzaklaştırdı. 83’te Sağ kanatta rakip ceza sahasının hemen dışında kaleyi çaprazdan gören bir noktadan Kristijan Bistrovic ortasını yaptı ancak savunma topu uzaklaştırdı. 1 dakika sonra Atakaş Hatayspor farkı 2’ye çıkardı. 84’te Abdurrahman Canlı Traore ile verkaçında ceza sahası içinde boş kaldı. Sert ve düzgün bir vuruşla Abdurrahman topu ağlara gönderdi. Bu golle Atakaş Hatayspor iyice rahatladı. Adama Traore 90’da Kamara’ya uzun pas attı. Kamara çalımlarla önünü boşalttı, şutunda top ağlara gitti. Bu golle Atakaş Hatayspor 4-1 öne geçti. Bu golle Atakaş Hatayspor maçı 4-1 kazanmayı başardı. Bu galibiyetle Atakaş Hatayspor puanını 38’e yükseltti. Atakaş Hatayspor, bu maçın ardından ligin ilk yarısında 6-0 mağlup olduğu Alanyaspor’u kendi sahasında ağırlayacak. Maç 14 Şubat Pazar günü Antakya Atatürk Stadyumu’nda saat 16.00’da oynanacak. Bedir GÖRÜN

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.