AB’DEN TÜRKİYE’YE DEPREM YARDIMI

AB’DEN TÜRKİYE’YE DEPREM YARDIMI

AB, Türkiye’nin Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle afet yardımı talebine onay verdi. Toplamda 400 milyon avro tutarındaki yardım, Türkiye’ye gönderilecek.

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin temsilcilerinden oluşan AB Konseyi, Türkiye’ye Kahramanmaraş merkezli depremler dolayısıyla 400 milyon avroluk afet yardımı yapılmasını onayladı. AB Komisyonu tarafından önerilen toplam 454,8 milyon avroluk afet yardımı paketi, Türkiye, İtalya ve Romanya’ya yönelik olarak dağıtılacak. Bu yardımın 400 milyon avrosu, Şubat ayında meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Türkiye’ye yönlendirilecek. Ayrıca, 33,9 milyon avro Romanya’ya, 20,9 milyon avro ise Eylül 2022’de sellerin neden olduğu tahribata maruz kalan İtalya’ya gönderilecek.

SON ONAYDAN SONRA ÖDEME YAPILACAK

Yardımlar, AB bütçesinde ayrılan dayanışma ve acil yardım fonundan karşılanacak. Mali yardımın ödemesi, Avrupa Parlamentosu ve AB Konseyi’nin son onayından sonra gerçekleştirilecek.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.