ALKIŞLAR BAŞKAN İZZETTİN YILMAZ’A

ALKIŞLAR BAŞKAN İZZETTİN YILMAZ’A

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, siyaseten Cumhur İttifakına ve AK Parti’nin ‘’Gönül Belediyeciliği’’ ilkesine Hatay’da en sadık kalan ve bu sadakatini yaptığı güzel hizmetler ile kanıtlayan Türkiye’nin ender belediye başkanlarından biridir.

     Başkan Yılmaz bir zamanlar ‘’Doğunun Kraliçesi’’ olarak adlandırılan Roma ve İskenderiye den sonra dünyanın 3. Büyük kenti olarak bilinen Antakya’yı eski ihtişanına kavuşturmak ve bu kentte turizmi canlandırmak, yaşanabilir çağdaş bir kent haline getirmek için çok ciddi projeleri hayata geçiriyor.

     Eski Antakya’da devam eden restorasyon projelerinin bu kentte hem turizme hem de ticarete bir canlılık kazandıracağını ileride daha iyi anlayacağız. Bu restorasyon işleri devam ederken birde bu yöreye doğalgaz projesi uygulansaydı bu restorasyon projesini daha konforlu bir hale getirecekti.

REKLAM ALANI

     Tarihin ilk ışıklandırmış caddesi olarak bilinen Kurtuluş Caddesinde devam eden restorasyon çalışmaları elbette takdirle karşılanıyor. Bütün bu çalışmalar başkan İzzettin Yılmaz döneminde başlatıldığını biliyoruz. Ama Kurtuluş Caddesine alternatif yolun açılması konusunda ki çalışmaların hangi aşamaya geldiğini bilmiyoruz. Çünkü Kurtuluş Caddesinde yaşanan trafik sıkışıklığı, eski Antakya yöresini hem boğuyor hem de bu yörede yaşayan insanları adeta hayatlarından bezdiriyor. Bu konuya çözüm bulmak demek eski Antakya’ya nefes aldırmak demek.

     Antakya’nın kent merkezi son iki yıldır çok çirkin bir görüntü sergiliyor. Vakıflar iş hanı kirlilik abidesi olarak ortada duruyor. Bu çirkin binanın yıkılması için hiç kimse elini taşın altına koymuyor. Bari Antakya Oteli yeri gibi yıkında, daha sonra burada ne yapacağınıza karar verin ama hem Antakya Otel yeri ile Vakıflar İş hanı yeri ile ilgili kamuoyunda yerleşen anlayış bun iki yerin açık alan olarak bırakılmasıdır. Dolayısıyla bu iki yerle ilgili karar verici mercilerde oturanlar Antakya kamuoyunun bu taleplerini göz önünde bulundurmakla hükümlüdürler.

     HBB Başkanı Lütfü Savaş’ın bu iki konuda iki yıldır topu taca atma anlayışı sergilediğini görüyoruz. Başkan Savaş makam odasında ki koltuğa oturduğu zaman vakıflar İş Hanı binasının enkazını her gün birkaç kez görüyor. Ama iki yıldır elini kıpırdatmamasının nedenini anlayamıyorum. Sanırım HBB Başkanı bu çirkin binayı EXPO ve Gastronomi etkinliğine gelecek yabancı misafirlerin göstermek için ortada bekletiyor.

     Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz Antakya’nın çok sayıda sokağının çamur ve tozdan kurtardı. Birçok cadde ve sokağı beton asfalt haline getirdi. Bu karşı HBB’ye ait birçok ana cadde adeta köstebek yuvasını andırıyor. Bütün bunların yanı sıra başkan Yılmaz sosyal belediyecilik anlayışı içerisinde ciddi projelere el atıyor. Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığı protokol ile bilim merkezi kuruyor. Bu projeden Antakya’da geleceğin bilim adamları gençlerimiz yararlanacak. Üstelik ana merkezi Karaali Mahallesinde olacak olan bilim merkezinin diğer mahallelere seyyar olarak taşınması için bu iş için organize edilmiş tırlar devreye sokuluyor.

     Başkan Yılmaz eski Antakya içerisinde bulunan iki katlı eski bir evi restora ederek el sanatları müzesine dönüştürdü. Başkan Yılmaz’ın son müjdesi de öğrencilerin ve gençlerin yararlanacağı milli eğitime yapacağı tabletler bağışıdır. Başkan Yılmaz’ın icraatlarını siz değerli okuyucularımıza duyurmaya devam edeceğiz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.