CHP’Lİ ŞAHİN AİLE DESTEKLERİ SİGORTASI’NI TANITTI

CHP’Lİ ŞAHİN AİLE DESTEKLERİ SİGORTASI’NI TANITTI

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, CHP PM Üyesi Sevgi Kılıç, Amasya Suluova İlçe Başkanı Vedat Güdek, Kadın Kolları Başkanı Ayfer Güzel ve İlçe teşkilatı ile birlikte kadınların çalıştığı iş yerlerini ziyaret ederek Aile Destekleri Sigortası tanıtımını yaptılar.Amasya Suluova Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Mirza Teksil firması ile ilk ziyaretlerini başlatan heyet, burada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından kamuoyu ile paylaşılan Aile Destekleri Sigortası hakkında bilgilendirmede bulundular.Milletvekili Şahin şu ifadelere yer verdi; “ADS, asgari ücretin altında geliri olan veya hiç geliri olmayan bütün aileleri kapsayacak.

Yoksul ailelere sadece Asgari Ücret tutarında mı destek verilecek?

Hayır. Her ailenin durumu özel olarak incelenecek. Şöyle ki; aile bireyleri arasında engelli veya yaşlı var mı bakılacak. Okula giden kaç çocuk var ve çocuklar hangi düzeyde eğitim alıyorlar tespit edilecek. Bütün bu aşamalardan sonra başvuran ailenin geliri belirlenecek. Böylece ailenin gelir durumuna göre asgari ücret veya asgari ücretin en az iki katı tutarında destek güvencesi verilecek. Ayrıca engelli çocuğuna veya yaşlı aile bireylerine bakan kadınların sosyal güvenlik primleri devlet tarafından ödenecek ve ADS kapsamında ev kadınlarına emeklilik hakkı sağlanacak. Devleti yönetenler yoksulluğu bitirmek değil, yoksulluğu yönetmek istediler. Biz yardım yapılan kişinin kimliğine, inancına, yaşam tarzına bakmayacağız. Biz sorunu çözmeye talibiz ve çözeceğiz. ADS ile vatandaşa hakkını teslim edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Heyet daha sonra İlçede faaliyetlerde bulunan diğer tekstil firmalarını ziyaret ederek Aile Destekleri Sigortası tanıtımını yaptılar. İlçe ziyaretleri sonrasında Tarım arazisinde çalışan bayanlarıda ihmal etmeyerek ziyaret eden ve burada da ADS ile hiçbir anne çocuğunu yatağa aç sokmayacak diyen Vekil Şahin; “Sizlerin yani tüm kadınlarımızın desteği ile iktidara gelmekteyiz. Çocuklarımızın geleceği için el ele kol kola olma zamanı. Destek sizden hizmet bizden    ” diyerek sözlerini tamamladı.Haber:Kader ŞAHUTOĞLU

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.