ALTINÖZÜ HATAY’IN TURİZM ÜSSÜ OLDU

ALTINÖZÜ HATAY’IN TURİZM ÜSSÜ OLDU

Son yıllarda aldığı yatırımlarla cazibe merkezi haline gelen Altınözü ilçesi vatandaşların uğrak adreslerinden biri oldu.

Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerinin yanı sıra 15 Temmuz Milli İrade Parkı’nda yer alan birbirinden güzel tesisleriyle de ilgi odağı olmaya devam eden Altınözü ilçesinde, ziyaretçi sayısı her geçen gün artıyor. Vatandaşları Altınözü’nde ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade eden Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, ilçeyi hayatın her alanında hak ettiği yere ulaştırmak için bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da mesai mefhumu gözetmeden çalışacaklarına vurgu yaptı. İlçede ayrı bir dünya inşa edildiğini yorumlayan vatandaşlar, “Depremde büyük zarar gören Antakya ve çevresinden oldukça fazla sayıda insanları ağırlamaya başlayan Altınözü’nde oluşan kalabalık nüfusun sık sık ziyaret ettiği adreslerden biri oldu. İlçe adeta kendi içinde bir dünya oluşturmuş. Keşke her belediye başkanı aynı özveriyi ve çalışmayı gösterse. Şimdiye kadar Hatay cennet olurdu” dediler.

“KISA SÜREDE CAZİBE MERKEZİ OLMAYI BAŞARDI”

Bir diğer ziyaretçi ise, “Altınözü bir cazibe merkezi haline dönüşmüş. Bu durum elbette çok güzel. İnsanın kendi ilinde böyle başarılı projeler görmesi mutluluk verici. Gecesi ayrı güzel, gündüzü ayrı güzel. Umuyoruz ki dünyaya açılan bir kapı olur burası ve çok daha fazla ziyaretçi ağırlar. Böylelikle şehir ekonomisi de kalkınmış olur. Zaten çok can ve mal kaybettik bu depremlerde. En azından turizme açılan bir kapı olursa insanların toparlanması daha kolay olur. Ayrıca ilçenin tarihi de oldukça etkileyicidir. Altınözü adının Osmanlılar zamanında verildiği, o dönemde Fatikli Mahalle’sinde düzenlenen tapu kayıtlarından Altınözü isminin geçmesinden anlaşılmaktadır. Altınözü, Araplar tarafından alınmasından sonra kale tipi şato anlamına gelen Kasır diye anılmış ve zamanla bu kelime bozularak, halk arasında Kuseyr denilmeye başlanmıştır. İslamiyet’in yayılmasından sonra Altınözü’ ne hâkim olan Koz Kalesi, Hz. Ömer devrinde 638 yılında Araplar tarafından fethedilmiştir. Daha sonra Haçlıların eline geçmiş ve bu durum 150 yıl devam etmiştir. Ancak Memluk Sultanı Baybars daha sonraları Kuseyr (Altınözü) bölgesini ele geçirmiş ve bu bölgede 1515 yılına kadar hakimiyetini sürdürmüştür. Osmanlı Sultanı Yavuz Sultan Selim Mısır seferi (1515) sırasında Kuseyr bölgesini Osmanlılara bağlamıştır. Bölgede altın madenleri olduğu için de kente Altınözü adı verilmiştir. II. Abdulhamit’in toprak reformu sırasında Altınözü Halep Vilayetine bağlanmıştır. 1. Dünya savaşı sonrasında Altınözü’ndeki milisler, Türkiye ile Fransa arasında imzalanan 1921 Ankara anlaşmasına kadar Fransızları 3 yıl süreyle Altınözü’ne sokmamıştır. Ancak Ankara antlaşmasından sonra Altınözü’ne giren Fransızlar, Hatay’ın Anavatana katılışına kadar (23 Temmuz 1939) milislerle uğraşmıştır. Hatay’ın Anavatana katılışı ile bu durum son bulmuştur. Hatay il ilan edildikten sonra Altınözü de ilçe olarak 1945 yılında Hatay’a bağlanarak 15 ilçeden biri olmuştur” ifadelerine yer verdiler.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.