ALTINÖZÜ’NE DAİR HER ŞEY!

ALTINÖZÜ’NE DAİR HER ŞEY!

Altınözü Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Aile Destek Merkezi (ADEM) ve Altınözü Belediyesi Kültür Evi bünyesinde faaliyet gösteren Hatay Altınözü Zeytin Emeği Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi (HAZEK) üyeleri yaptıkları çalışmalar hakkında HD Medya Grubu’na ayrıntılı bilgiler verdi. HAZEK üyesi Suna Zümre, gazetemize yaptığı açıklamada ürettikleri yöresel ürünleri anlattı. Birbirinden lezzetli yöresel ürünleri Türkiye’nin dört bir yanından müşterilere gönderdiklerini ifade eden Zümre, “Kadın kazanırsa aile kazanır. Bir burada geç saatlere kadar çalışarak, yöresel ürünleri en iyi şekilde üretmeye çalışıyoruz” dedi.

HAZEK KISA SÜREDE ÇOK YOL KAT ETTİ

HAZEK eğitmenlerinden Süheyla Hocaoğlu ise “Burada reçel, süt ürünleri, el işi gibi çok sayıda ürünler üretiyoruz. Kooperatifimizin desteğiyle ürettiğimiz ürünleri satabiliyoruz. 20 ile 65 yaş arasında öğrencilerimiz var. Aramızda Suriyeli kadınlar da var. Bu kadınlar hem ev ekonomisine katkı sağlıyor hem de üreten insanlar olarak sosyal yaşamda var oluyorlar” sözlerini kullandı.

İsteyen herkesin HAZEK üyesi olabileceğini ifade eden Hocaoğlu, “Buraya gelen üyelerimiz çeşitli alanlarda eğitim alıyorlar. Üretim yapabilecek noktaya gelmeleri için elimizden geleni yapıyoruz. Yöresel ürünlerimiz tanıtmak, kadınlarımızın sosyal ve ekonomik anlamda kendilerini geliştirebilmeleri için buradayız. Çeşitli sosyal platformlardan siparişleri alıyoruz. Kargo yoluyla sadece Hatay’a değil. Türkiye geneline sipariş gönderiyoruz. Altınözü ve Hatay’a dair her şeyi üretmeye çalışıyoruz. Kadınlar burada ürettikleri ürünlerle para kazanıyorlar. HAZEK kısa sürede çok yol kat etti. Amacımız hem kadınlarımıza istihdam sağlamak hem de Altınözü ve Hatay’ın eşsiz yöresel ürünlerinin tanıtımını sağlamak” değerlendirmesinde bulundu.

AYVAZOĞLU: BİZ BU İŞE ÇOK İNANDIK

HAZEK Başkanı Leyla Ayvazoğlu, gazetemize yaptığı açıklamada HAZEK’in kadınlar ve Altınözü için çok önemli olduğuna vurgu yaptı. Ayvazoğlu, “Biz bu işe çok inandık. Gastronomi alanında unutulmuş ne varsa yeniden insanlara sunmak istedik. Altınözü bir tarım kendi. Biz bununla gurur duyuyoruz. Gastronomi alanında da iddialıyız. Bunun yanında turistik anlamda da iddialı olmak istiyoruz. İlçe kaymakamız Bülent Uygur ve ilçe belediye başkanımız Rıfat Sarı’ya desteklerinden ötürü teşekkür ediyoruz. HAZEK’te gıda mühendislerimizin de desteği ile birbirinden lezzetli ürünler üretiyoruz. Biz bu işe ‘Kadın kazanırsa aile kazanır” anlayışıyla başladık. Eskiden kiloyla ürün hazırlarken bugün tonla ürün üretmeye başladık. Türkiye’nin dört bir yanına ürün gönderiyoruz. Hediyelik eşya ürünlerimiz de mevcut. Halı dokuma, buğday sapı işleme gibi el emeği göz nuru el işi atölyelerimiz de mevcut. Buraya eğitime gelen hanımlar için kreşimiz de mevcut. Avukatımız, sosyal çalışmacımız ve psikologlarımızla Altınözülü kadınlara hem istihdam hem de sosyal faaliyetlere katılma imkânı sağlıyoruz” sözlerini kullandı. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.