AMANOSLARDA BAHARIN MÜJDECİSİ KARDELENLER…

AMANOSLARDA BAHARIN MÜJDECİSİ KARDELENLER…

Türkiye’nin en önemli endemik bitkilerini bağrında barındıran Hatay’ı ortalayan Amanos dağlarının zirvesi ve etekleri kışın sonuna yaklaşılırken, baharın müjdeleyicisi birçok çiçekle adeta renk cümbüşüne döndü.

Soğuk ve karlı bir kışın ardından bölgede erken uyanan doğa meraklılarına çok güzel görüntüler sunuyor. Baharın habercisi yüksek karlı dağların çiçeği olan kardelenlerin kendini gösterdiği Amanosların beyaza büründüğü bölgelerinde karların erimesiyle ortaya çıktı. Kardelen çiçekleri doğaya ‘merhaba’ dedi.

Hatay’ın Hassa ilçesindeki Çardak yaylasında karların erişmesiyle ortaya çıkan kardelen çiçekleri vatandaşların ilgi odağı oldu. 1500 rakımlı çardak yaylasında doğa yürüyüşüne çıkan vatandaşlar kardelen çiçeklerine rastladı. Vatandaşlar bir yandan karın keyfini çıkarırken bir yandan da kış gününde rengârenk çiçeklerin kokusunu teneffüs etti.  

Doğanın uyanışını renk cümbüşünü cep telefonuyla görüntüleye doğasever vatandaşlar bu güzelliğin de tadını çıkardılar. Coşkun akan dere boylarını ve yüksek kaya yamaçlarını kardelen ve sıklamen çiçekleri vatandaşların ziyaretçi akınına uğruyor. Çocuklarını ve ailelerini alıp Amanos dağları eteklerine çıkanların kimi piknik, kimi ise yürüyüş yaparak haftanın yorgunluğunu attığı muhteşem doğanın tadına varıyor.

Bölge insanının kardelenleri görmeye davet ettiği doğaseverlerin muhteşem manzaranın içerisinde çiçeklere zarar vermemeleri konusunda uyarıda bulunmayı da ihmal etmiyor.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.