ALTINÖZÜ ANTAKYA KARAYOLU’NDA ÇALIŞMALAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

ALTINÖZÜ ANTAKYA KARAYOLU’NDA ÇALIŞMALAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Antakya Altınözü karayolunda gerçekleştirilen asfalt serim ve yol genişletme çalışmaları devam ediyor. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapımına büyük bir hızla devam edilen Altınözü-Antakya karayolunun yapım çalışmaları sürerken bu yolu kullanan araç sürücülerine de uyarılar geldi. Bölgedeki bölünmüş yol çalışmaları nedeniyle vatandaşların çok daha dikkatli olmasını isteyen yetkililer, çalışmanın yapıldığı yerlere asılan uyarı levhalarına da dikkat edilmesini istedi.

Vatandaşlara tedbirli ve dikkatli olma çağrısında bulunan Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, “Karayolları Genel Müdürlüğümüz tarafından büyük bir hızla devam eden Altınözü Antakya karayolunun yapım çalışmaları devam ediyor. Lütfen dikkatli ve tedbirli olalım, uyarı levhalarına dikkat edelim” uyarısında bulundu.

Altınözü’nün en önemli sorunları arasında yer alan Altınözü Antakya Karayolu’nda şu ana kadar birinci etap çalışmaları kapsamında 10,8 kilometrelik güzergah tamamlanarak araç trafiğine açıldı. İlk etap kapsamında olan 3 kilometrelik bölümde ise çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

İlk etap çalışmalarıyla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Altınözü-Antakya arasında iki aşamalı bir projenin uygulandığı ifade edilirken, şu ana kadar 13,8 kilometrelik bir bölünmüş yol yapıldığı hatırlatıldı. Yapılan açıklamada “Hatay’ın Altınözü ilçesinin trafik yoğunluğunun artması ile tarımsal trafiğin de yoğun olduğu bölgede mevcut yolun; bölünmüş yol haline getirilmesi kararlaştırıldı. Böylece, can ve mal güvenliği artacak ve bölgedeki tarımsal potansiyelin ekonomiye kazandırılması sağlanacak” ifadelerine yer verilmişti. 2023 yılı içerisinde Altınözü Antakya Karayolu’nun Narlıca’ya kadar olan ikinci etap çalışmalarına başlanması bekleniyor.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.