SEÇİMDE 594 BİN PERSONEL GÖREVLENDİRİLDİ

SEÇİMDE 594 BİN PERSONEL GÖREVLENDİRİLDİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yerel seçimlere ilişkin, “Seçim güvenliği kapsamında; 324 bin Emniyet Genel Müdürlüğü, 197 bin Jandarma Genel Komutanlığı, 2 bin 850 Sahil Güvenlik Komutanlığı ve 53 bin güvenlik korucusu ile 17 bin gönüllü güvenlik korucusu olmak üzere toplam 594 bin personelimiz görevlendirildi” dedi.

Bakan Yerlikaya, Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi Başkanlığı’nda (GAMER) video konferans yöntemi ile gerçekleştirilen Seçim Güvenliği Toplantısı’na katıldı. Burada konuşan Bakan Yerlikaya, “Yerel seçimlerin huzur ve güven ortamında geçmesi, halkımızın iradesinin tam olarak sandığa yansıması için çalışmalarımızı büyük bir hassasiyetle sürdürüyoruz. Seçim güvenliğini; Bakanlığımızın yanı sıra, Yüksek Seçim Kurulu (YSK), il ve ilçe seçim kurulları ve ilgili tüm kurumlarla tam bir koordinasyon içerisinde kapsamlı bir şekilde ele alıyoruz” dedi.

‘VALİLİKLERE GENELGE GÖNDERDİK’

Ardından bu konuda alınan önlemleri anlatan Yerlikaya, “Öncelikle bakanlık olarak; 12 Aralık 2023 tarihinde İller İdaresi Genel Müdürlüğümüz eliyle 81 il valiliklerimize ‘Seçim Tedbirleri’ne ilişkin bir genelge gönderdik. Genelgede; seçimlerin huzur ve güven içerisinde yapılması, herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi, seçim kurulları kararlarının titizlikle takip edilmesi ve bu kararlar doğrultusunda işlem yapılması hususları tek tek belirtildi. Genelge kapsamında öncelikli olarak seçim sürecinde görevli tüm kurumlar arasında koordinasyon ve iş birliğinin sağlanması, ülke çapında seçimle ilgili tedbirlerin gözden geçirilmesi, seçimle ilgili olayların anlık paylaşımı ve önleyici tedbirlerin geliştirilmesi amacıyla Bakan Yardımcımız başkanlığında Seçim Koordinasyon Komisyonu oluşturuldu. Bakanlığımız Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde ‘Seçim Harekat Merkezi’ kuruldu. İllerimizde GAMER bünyesinde vali yardımcısı başkanlığında ve valiler tarafından belirlenen üyelerden oluşan ‘İl Seçim Koordinasyon Merkezleri’ oluşturuldu.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.