Meşale Gazetesi

BAKAN KOCA, AŞIYA 11 ARALIK’TAN İTİBAREN BAŞLAMA HAZIRLIĞINDAYIZ

BAKAN KOCA,  AŞIYA 11 ARALIK’TAN İTİBAREN BAŞLAMA HAZIRLIĞINDAYIZ

Sağlık Bakanı Koca, Aşı Bilim Kurulu’nun, 11 Aralık’tan sonra sağlık çalışanlarından başlamak üzere aşı yapılması yönünde strateji hazırladığını söyledi.

Aşı uygulamasına Aralık ayında yoğun bir şekilde başlamak istediklerini söyleyen Koca, “Bununla ilgili inaktif dediğimiz, daha önceden teknik olarak iyi bildiğimiz, yan etkisinin de az olduğunu düşündüğümüz aşıdan 50 milyon sözleşme imzalandı” dedi.

Aralık ayında en az 10 milyon doz bu aşıdan temin edileceğini, bu sayının 20 milyona kadar çıkabileceğini söyleyen Koca, Mart’a kadar 50 milyon doz temin edileceğini, bu rakamları yükseltmeye çalıştıklarını ifade etti.

“Pfizer’in verebildiği kadarını alacağız”

Koca, Çin’den ithal edilecek bu aşının yanı sıra BioNTech-Pfizer’in geliştirdiği aşı adayıyla ilgili de şunları dedi:

“Pfizer aşısıyla ilgili yoğun görüşmeler içerisindeyiz. Özelikle Pfizer’in aşısıyla ilgili de, yerli aşımız nisan ve sonrası dönemde devreye gireceği için nisan ayına kadar bize temin edebilecekleri bütün aşıyı alma şeklinde bir yaklaşımımız oldu.

“Yani nisan ayına kadar verebilecekleri ne kadar aşı olursa, biz onu almaya talip olduğumuzu söylemiş olduk. Fiyat ve benzeri konularda zaten mutabık kalmıştık.”

 “Sağlık çalışanlarından başlanacak”

Koca, en erken aralık ve ocak ayını hedefleyerek, vatandaşlara yoğun bir şekilde aşıyı yapmak istediklerini söyledi.

Aşı Bilim Kurulu’nun, 11 Aralık’tan sonra erken dönemde, yaygın bir şekilde, sağlık çalışanlarından öncelikle başlamak üzere aşı yapılması yönünde strateji hazırladığını aktaran Koca, şunları kaydetti:

“Bu strateji de sağlık çalışanları başta olmak üzere kimlere nasıl yapılması gerektiğiyle ilgili bir çalışma da bir hafta on gün içerisinde en geç tamamlamış olur. Bununla ilgili bir netlik oluştuğunda vatandaşımızla paylaşmış olacağız.

“Sağlık çalışanlarımız, riskli kişiler öncelikli olacak. Belki hizmet sektöründen, belki bir şekilde vatandaşımızla temas içerisinde olan kişiler olabilir, bununla ilgili nasıl bir planlama olacağı da Aşı Bilim Kurulunun hazırlayacağı stratejiye göre planlanır ve biz onu da açıklamış oluruz.”

“Bilim Kurulu’nun kendisi için istediği aşı”

Fahrettin Koca, aşı güvenilirliğiyle ilgili de şunları dedi:

“Bu aşıların sonuçta bir değeri var. Bu aşıları üreten geri planda firmalar var. Dolayısıyla bu anlamda herkesin farklı bir stratejisi olabilir.

“Biz vatandaşımıza, özellikle güvendiğimiz ve etkinliğini bildiğimiz aşıyı daha çok tercih etmek zorundayız. Bunu bilebilecek, bu konuyla ilgili yaklaşımı ve bilgilendirmeyi yapabilecek olan da zaten Bilim Kurulumuz olacak.

“Dolayısıyla, Bilim Kurulunun kendisi için istediğini, önerdiğini, tabii ki vatandaşımız için de istemiş olacağız ve gereğini yapacağız.” Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.