ATANAMAYAN ÖĞRETMENLERİN SESİ OLDULAR

ATANAMAYAN ÖĞRETMENLERİN SESİ OLDULAR

Hatay Memur-Sen üyesi atanamayan iki öğretmen, hükumete seslenerek atanamayan öğretmen sorununun çözülmesini istedi Atama bekleyen öğretmenler Muhammet Demirbüken ve Fatma Nur Kısacık, yaptıkları ortak açıklamada; “Bizler hayatını eğitime adamış ve geriye kalan hayatımızı da eğitime ve eğitmekten yana kullanacak olan eğitim neferleriyiz. Herkesçe bilinir ki eğitimin bel kemiği öğretmendir. Öğretmensiz ne okul olur, ne öğrenci, ne de sınıf… Nitelikli ve kaliteli eğitime ulaşma gayesi yolunda bayrağımızın dalgalandığı her yurt toprağında görev almaya hazırız. Bu uğurda canla başla mücadele eden ve atama bekleyen biz öğretmenlerin temennisi, sesimize kulak verilmesidir. Milli Eğitim Bakanlığınca düzenlenen ve kadrolu olarak öğretmenlik yapmak isteyen tüm adayların girmesi gereken 2021 KPSS sınavına 377.000 öğretmen girmiştir. Her yıl çığ gibi artarak büyümeye devam eden, ataması yapılmayan öğretmen sayısındaki artış son derece dikkat çekici bir hal almıştır.

ÖĞRETMEN İHTİYACI SAYISI 138.000’DİR

Gelecek yıllarda işin içinden çıkılamaz bir hâl almaması adına 2022 Şubat ayında 2021 KPSS puanı ile 50.000 öğretmen ataması yapılmasını talep ediyoruz. 2021 Eylül ayında duyurusu yapılan 15.000 atama karma bir atamadır, iki yılın puanlarıyla alım yapılmıştır, bu durum 2021 KPSS sınavına giren öğretmenler için mağduriyetler doğurmuştur. 2021 KPSS puanıyla sadece 12.697 öğretmen atanabilecektir. Son 20 yılda yapılan atamalara bakıldığında yeni bir atama duyurusu olmazsa en mağdur yıl olmuş olacağız. Öğretmen açığı da dikkate alındığında bu sayı oldukça yetersizdir. Çünkü Sayıştay’ın açıklamış olduğu öğretmen ihtiyacı sayısı 138.000’dir. Tekrardan dile getiriyoruz, sayın yetkililerden talebimiz Şubat ayında duyurulmak üzere 2021 KPSS puanı ile 50.000 öğretmen ataması yapılmasıdır. Öğretmen açığı kadrolu öğretmen ataması yapılarak kapatılmalıdır. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.