TOPLANTIYI TERKEDEN LÜTFÜ SAVAŞ’A TEPKİ YAĞDI

TOPLANTIYI TERKEDEN LÜTFÜ SAVAŞ’A  TEPKİ YAĞDI

BAŞKAN SARI: “BİZ HALKIN MENFAATLERİNİ SAVUNURKEN, HBB BAŞKANI HAKLILIĞIMIZI DUYMAMAK İÇİN SALONU TERKETTİ”

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan Ayı Olağan Toplantısı’nın 2. Birleşimi, gerçekleştirildi.

Gerçekleşen toplantıda HBB Başkanı Lütfü Savaş’ın “işim var ,İhtiyacım var, çıkmam lazım. Sizinle bir alakası yok” diyerek oturum bitmeden meclis salonunu terk etmesi büyük tepki çekti. Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı’nın konuşması sırasında salonu terk eden Savaş’a eleştiri yağdı.

Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a karşı halkın menfaatlerini savunmaya devam ediyoruz. Biz halkın menfaatlerini savunurken HBB Başkanı haklılığımızı duymamak için salonu terk etti. Milletin parası olan milyonları gereksiz ve fazlaca birilerine ödemeyi adeta hizmet saymaktadır. HBB’nin boş yere israf ettiği her bir kuruşun hesabını sormaya ve zorunuza da gitse milletimize doğruları anlatmaya devam edeceğiz” dedi

ZORUNUZA DA GİTSE MİLLETİMİZE DOĞRULARI ANLATACAĞIZ

Başkan Sarı, mecliste yaptığı konuşmada, “Zorunuza da gitse milletimize doğruları anlatacağız. Pandemi uluslararası bir bela. Fakat Hatay Büyükşehir Belediyesi pandemiyi bahane ederek, 8 adet pazarlık usulüyle ihale yapıyor. 6 ayda dezenfektan, kolanya, sabun gibi, toplamda 11 milyon 750 bin liralık bir harcama yapılıyor. Milletin vicdanına havale ediyorum. Biz dezenfektanın litresini 18 liraya aldık. Ama baktığımızda büyükşehir litresini 63 liraya almış. Ekmek dağıtacaksınız. 1 milyon 872 bin lira teklif varken, siz bir milyon 935 bin liraya ekmek ve simit ihalesi veriyorsunuz” sözleriyle HBB’ye yüklendi.

ŞANVERDİ: MECLİSE SAYGISIZLIK

Lütfü Savaş’ın meclisi terk etmesine bir tepki de AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi’den geldi.

Şanverdi, “HBB Meclisi’nde yine aynı tavırlar ve yine aynı iş bilmezlikler silsilesi. Başrolde HBB Başkanı Lütfü Savaş. Üstüne meclis üyelerine yapılan saygısızlık cabası” sözleriyle Savaş’a tepki gösterdi.

Savaş´a ´satış yetkisi yok´

HBB Başkanı Lütfü Savaş´ın başkanlığında yapılan toplantıda meclis, komisyon üyelerini de belirledi. Buna göre, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz HBB Meclis 1. Başkanvekili, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin de 2. Başkanvekili olarak seçildi.

Antakya Kisecik ve Altınçay mahallelerinde, Hatay Büyükşehir Belediyesine ait 36 bin 705 metrekarelik 4 farklı alanın satışının yapılmasına ilişkin madde üzerine değerlendirmede bulunan AK Parti  Grup Başkanvekili Ayhan Yavuz, daha önce olduğu gibi yine ret oyu kullanacaklarını açıkladı.Yapılan oylamada Başkan Savaş’a satış yetkisi verilmedi. Haber: Ferit LİF

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.