BAYIR BUCAK TÜRKLERİ DÖNMEK İSTİYOR!

BAYIR BUCAK TÜRKLERİ DÖNMEK İSTİYOR!

Türkiye’de sığınmacı konumdaki 200 bin Bayır Bucak Türkü kendi ülkelerine Suriye’ye dönmek istediklerini açıkladı. Bayır Bucak Türkleri Derneği Başkanı Garip Şandır şartların uygun olması halinde bir an önce ülkemize dönmek istiyoruz” dedi. Gelişmeyi duyuran CHP Hatay İl Başkanı Dr. Ramiz Parlar, Suriye devlet başkanı Esat ile görüşülmesi halinde Bayır Bucak Türkleri Suriyelilerin kendi ülkelerine gönüllü olarak döneceklerine inandığını söyledi.

GARİP ŞANDIR’A TEŞEKKÜR EDERİM

Parlar açıklamasında; “Bayır Bucak Türkleri Derneğini ziyaret ederek Dernek Başkanı Sayın Garip Şandır ve Yöneticileriyle çok değerli bir toplantı yaptık. Suriye iç savaşı nedeniyle son yıllarda ülkemize sığınan ve sayıları yaklaşık 200 bin civarında olan Bayır Bucak Türkleri şartlar uygun olursa yurtlarına dönmek istiyor. Suriye rejimi ile görüşülerek Suriyelilerin ülkelerine gönüllü olarak döneceklerine inancım arttı. Garip Şandır Beye değerli arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum” dedi.”Haber:Fadime ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.