BİNALAR YÜKSELDİKÇE UMUTLAR YEŞERİYOR

BİNALAR YÜKSELDİKÇE UMUTLAR YEŞERİYOR

Hatay’ın birçok ilçesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) kalıcı konutların temeli atıldı. Bölgede kalıcı konutlar için de hummalı çalışma sürüyor.

Bu çalışmalar kapsamında bilgi veren Hatay Valisi Mustafa Masatlı, kentin her noktasında deprem konutu inşa çalışmalarının sürdüğünü anlattı. Öte yandan depremlerin kentte ciddi hasarlar bıraktığını, devletin her alanda afetin yaralarını hızla sardığını söyledi. Yerinde Dönüşüm Projesi’nin şantiye alanında örnek dairelerin hazır olduğunu da belirten Hatay Valisi Mustafa Masatlı, “İsteyen vatandaşlarımız, örnek dairelere gelerek yapıların sağlamlığını ve yeni evlerin planlarını görebilir. Eylül itibarıyla mahallemizde hak sahibi vatandaşlarımıza konutlarını teslim etmeye başlamayı öngörüyoruz. Yeni planlamalarla ile Emek-Aksaray mahallelerinde eskisinden daha güzel ve güçlü 4 bin 495 konut ile 488 dükkâna ulaşmış olacağız. Şimdiden hak sahibi vatandaşlarımıza yeni ev ve iş yerlerinde huzurlu yaşam diliyorum” dedi. Asrın felaketinin ardından en büyük yıkımın yaşandığı Hatay’da, binlerce konut yerle bir olmuş ve binlerce canımızı kaybetmiştik. Zor günler geçiren Hatay’da yıkımlar başladığında ortalık toza karışmış, nefes almak dahi zorlaşmıştı. Enkaz kaldırma süreci tamamlandığında, Antakya ilçesi adeta boş bir araziye dönüşmüştü. Şimdi ise ihya ve inşa çalışmaları kapsamında atılan temellerle birlikte, her geçen gün yeni binalar yükseliyor. 6 Şubat depremlerinin yıkıma uğrattığı Hatay’da hayata dönüş çalışmaları hızlı bir tempo ile devam ediyor. Bu kapsamda konteyner kentlerde yaşamlarını sürdüren depremzedeler için kentte belirli noktalarda yeni deprem konutları inşa ediliyor.

ATATÜRK CADDESİ ENDİŞESİ SÜRÜYOR

REKLAM ALANI

Kent merkezinde süren yapılaşmanın memnuniyet verici olduğunu öne süren bir kesim vatandaş, “İnşaatlar doğru usul ve teknoloji kullanılırsa ki öyle yapılıyor neden olmasın? Biz kentimizin bir an önce ayağa kalkmasını istiyoruz. Bu çalışmaları destekliyoruz” dedi. Bir diğer kesim vatandaş ise yapılaşmanın yürütüldüğü şerit boyunca sıvılaşmış zemin bulunduğunu ve yapılan inşaatların ilk depremde yine zarar göreceğini öne sürüyor. Bu tartışmalar eşliğinde ise inşaat temellerinde ki ıslah çalışmaları sürdürülüyor. Atatürk Caddesi boyunca inşaat çalışmaları devam ediyor. Benzer çalışmalar Fatih ve Gündüz caddesinde de sürüyor. İmar çalışmaları kapsamında 3 bin 500’ü Atatürk caddesinde olmak üzere 5000 konut ile 600 işyerinin çalışmaları devam ederken özellikle Atatürk Caddesi için ses yükselten vatandaşlar zeminin sağlıklı olup olmadığına yeterli ölçüde dikkat edilmediğini öne sürüyor.

Yetkili birimler ise bölgede yürütülen çalışmaların son teknoloji nimetlerinden faydalanılarak sürdürüldüğünü ve kimsenin endişe etmesine gerek olmadığını söylüyorlar. Bilindiği üzere depremden hemen sonra yine yetkililerden gelen açıklamada Asi Nehri boyunca daha önce var olan ancak depremle birlikte yıkılan binaların yine aynı yere yapılmayacağı öne sürülmüştü.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.