BORÇLANDIRMA İŞLEMİNİ YAPMAYANLARIN HAK SAHİPLİĞİ İPTAL EDİLECEK

BORÇLANDIRMA İŞLEMİNİ YAPMAYANLARIN HAK SAHİPLİĞİ İPTAL EDİLECEK

AFAD Hatay tarafından yapılan açıklamaya göre, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay il merkezi ve ilçelerinde hak sahibi kabul edilen vatandaşların borçlandırma işlemleri 12 Haziran 2024 tarihinde başlamıştı.
Yürütülen hak sahipliği çalışmaları kapsamında, 12 Temmuz – 10 Ağustos 2024 tarihleri arasında borçlandırma ilanına çıkıldığı ve bu tarihlerde borçlandırma işlemi yapılmadığı takdirde hak sahipliğinin sona ereceği belirtilmiştir. 7269 sayılı Kanun’un (3177 sayılı Kanun ile değiştirilmiş) 40. Maddesi gereğince, 60 günlük yasal sürenin son günü olan 10 Ağustos 2024 tarihine kadar borçlandırma işlemlerini yapmayan hak sahiplerinin hak sahiplikleri iptal edilecektir.
Borçlandırma yapmak isteyen vatandaşların, işlemleri için Hatay il merkezinde AFAD İl Müdürlüğüne, ilçelerde ilçe kaymakamlıklarına ve il dışında bulunan hak sahiplerinin ise bulundukları ilin AFAD İl Müdürlüğüne şahsen veya kanuni vekilleri aracılığıyla başvurmaları gerekmektedir. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.