Meşale Gazetesi

BU YIL 196 BİN 800 DEKAR TARIM ARAZİSİ SULANDI

BU YIL 196 BİN 800 DEKAR TARIM ARAZİSİ SULANDI

Hatay’da 2020 yılında toplam 196 bin 800 dekar tarım arazisinin sulandığı bildirildi. 

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, yazılı açıklamasında DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyduklarını kaydetti. 

Modern sulamanın üretim deseninin çeşitlenmesi ve çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden olduğunu belirten Yıldız, “Bu kapsamda Hatay’da 12 Ekim 2020 tarihinde başlayan sulama sezonunun 25 Ekim 2020 tarihinde tamamlandı. Hatay il ve ilçelerimizde 2020 yılında toplam 196 bin 800 dekar arazide yapılan sulu tarım ile birlikte 2020 yılı birim fiyatları ile ülkemiz ekonomisine 505 milyon 841 bin 457 TL katkı sağlandı.” dedi. 

Tarımın ülkeler için stratejik öneme sahip olduğunu, içinden geçilen salgın sürecinde bunun çok daha net görüldüğünü söyleyen Yıldız, inşa edilen baraj ve göletler, sulama kanalları ile iletim hatları sayesinde suyu toprakla buluşturduklarını ifade etti. 

Toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetleri ile tarım arazilerini büyüttüklerini aktaran Yıldız, şunları kaydetti:

“Çiftçimizin gelirini, üretim konforunu yükseltiyoruz. Böylece kırsal alanlardan göçün belli ölçüde önüne geçtiğimiz gibi gıda arz güvenliğinin de teminatı oluyoruz. Hatay ilimizde 2020 yılı sulama sezonunda problem yaşamadık. Yaptığımız yatırımlarla bunu sürekli hale getirmek ve modern sulama sistemlerini yaygınlaştırmak için çalışıyoruz. Hem suyumuza hem toprağımıza sahip çıkmaya devam ediyoruz. Çiftçilerimiz de üretmeye devam etsinler. Hep birlikte ülke tarımını daha yukarılara taşıyacağız.” (AA)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.