“İÇİMDEKİ MELEK KANAT ÇIRPIYOR” TEMALI EĞİTİM

“İÇİMDEKİ MELEK KANAT ÇIRPIYOR” TEMALI EĞİTİM

Altınözü İlçe Sağlık Müdürlüğü, Türk Kızılayı Bebek-Anne Sağlığı Birimi ve Fatikli Güçlendirilmiş Göçmen Sağlığı iş birliğiyle gebe sağlığı, doğum sonrası dönemde anne ve bebek bakımı konularında 104 katılımcıya eğitim verildi.

Altınözü Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenen eğitime 104 gebe ve loğusa birey katılım gösterdi. Gerçekleşen eğitimin amacının anne adaylarını doğuma hazırlamak, anne adaylarının bilinçli doğum yapmalarını sağlamak ve doğum sonrası dönemde de; lohusalık süreci, yeni doğan süreci, bebek bakımı, anne sütü ve emzirme konularında bilgi ve beceri kazandırmak olduğunu belirten Altınözü İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ferdi Coşgun, “Gelecek adına sağlıklı bireylerin geliştirilebilmesi için, çocuğun daha anne karnındayken sağlığının korunması ve desteklenmesine odaklanıyoruz. Düzenlediğimiz eğitim ile anne adaylarına ve loğusalara doğum ve doğum sürecini anlatarak bilgi eksikliğinin giderilmesini sağlamaya çalıştık. Doğum sonrası anne-bebek bakımının önemini aktardık ve doğum öncesi, sonrası yaşanan kaygılarla baş etme teknikleri hakkında bilgiler paylaştık” dedi.

“İçimdeki melek, kanat çırpıyor” sloganı ile düzenlenen eğitim sonrası eğitime katılan anne ve anne adaylarına Altınözü İlçe Sağlık Müdürlüğü, Türk Kızılayı Bebek-Anne Sağlığı Birimi ve Fatikli Güçlendirilmiş Göçmen Sağlığı tarafından hamile ve bebek malzemeleri içeren hediye kitler takdim edildi. Haber:Fadime ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.