BU YÜKÜN ALTINDAN BİRLİKTE KALKACAĞIZ

BU YÜKÜN ALTINDAN BİRLİKTE KALKACAĞIZ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, Hatay’da konuştu: Özhaseki, “İşimiz çok, yükümüz ağır, menzilimiz de gerçekten çok uzak ama biz niyetlendik, azmettik, inşallah bu yükün altından da hep birlikte kalkacağız.” dedi.

Özhaseki, Afet Koordinasyon Merkezi’nde yaptığı konuşmada, hem Hatay’ı ayağa kaldırmayı hem de insanların duasını almayı ümit ettiklerini söyledi. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk’ün başkanlığının kesinleştiğini kaydeden Özhaseki, şöyle devam etti; “Rabbim utandırmasın, onu mahcup etmesin. Değerli belediye başkanı arkadaşlarımız buradalar. İnşallah hep birlikte kol kola girerek hareket edecekler, biz de elimizden ne geliyorsa yapacağız. İyi niyetle yola çıkıldığı zaman, gayret edildiği zaman da Cenabıhak yardım edecektir, buna sonuna kadar da inanıyoruz. İşimiz çok, yükümüz ağır, menzilimiz de gerçekten çok uzak ama biz niyetlendik, azmettik, inşallah bu yükün altından da hep birlikte kalkacağız.”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, Hatay’da konuştu:

HATAY’DA HİZMET DÖNEMİ BAŞLADI

Antakya ilçesi EXPO yerleşkesinde bulunan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk’e ziyarette bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Hatay’da yeni hizmet dönemi başladığını belirterek 14,2 milyarlık yatırım müjdesi verdi. YSK’nın aldığı kararın hayırlı olmasını dileyen Bakan Özhaseki, Hatay’da bundan sonra hizmet dönemi olduğunu, eskilerin ‘seçim biter, geçim başlar’ sözüne vurgu yaparak, bu geçimin en güzelinin yapılacağı günlerde olduklarını, herkesi kucaklayarak, yaraları sarıp, Hatay’ı eski şaşalı günlerine döndürmek için ellerinden ne geliyorsa yapacakları gayreti içerisinde olduklarını söyledi. Depremde en fazla zarar gören yerin Hatay olduğunu ve bunu herkesin bildiğini dile getiren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki “Hatay’da 254 bin civarında konutumuz yerle bir oldu. 55 bin kadar da iş yerimiz. Binlerce kardeşimizi de toprağa verdik. Allah onlara rahmet etsin. Allah geride kalanlara sağlık, sıhhat versin. Bize düşen bu hasarın altından kalkabilmek. Bir an önce yaraları sarabilmektir” dedi.

HATAY’A 14,2 MİLYARLIK ALT YAPI YATIRIMI MÜJDESİ

Bütün ilçelerde işe başladıklarını, sadece merkezde 19 yerde şantiyelerinin olduğunu ve şu anda 144 bin bağımsız birimin inşaatının devam ettiğini belirten Bakan Özhaseki “Bir taraftan köy evlerimiz devam ediyor. Bunun dışında bir taraftan yerinde dönüşüm yapmak isteyen vatandaşlarımızın müracaatını değerlendiriyoruz. Onları da takviyelemeye devam ediyoruz. Bir taraftan da belki çok kalıcı bir hizmet de bu işin altyapısı olacak. Altyapı tamamıyla zaten çökmüş vaziyette. Sadece biz ara ara buralarda yaptığımız revizelerle veyahut da geçici olarak vatandaşımızın ihtiyacını karşılayabilmesi amacıyla işi ayakta tutuyoruz. Bunlar da sürdürülebilir değil. Şimdi bizim elde ettiğimiz özel bir kredi var Dünya Bankası’ndan tam 14,2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız. Projelerimiz hazır. Önümüzdeki günlerde ihalelere çıkacağız. İnşallah en güçlü firmalar alacak. Ve bizim istediğimiz şekilde hızlı davranıp bir taraftan su şebekelerinin tamamını yenileyeceğiz. Depolarımızı yapacağız. Bir taraftan kanalizasyon hatlarımızı yapacağız. Bir taraftan da arıtma Tesislerimizi gözden geçirip onları da belediyemizle birlikte en faal bir şekilde çalışacak hale getireceğiz” şeklinde konuştu. 

“2025 YAZI VEYA SON BAHARINDA HERKESİN EVİNDE OLMASINI PLANLIYORUZ…”

Bakan Özhaseki, planlarının gelecek sene ortası veyahut da güz aylarına kadar Hatay’daki bütün hak sahiplerine hem evlerini hem iş yerlerini bitirip verebilmek olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu: “Çok acı hatıralarımızın olduğu buradaki mahallelerimizde daha önceden kentsel dönüşüm yapalım diye uğraştığımız mahallelerde bile bir sürü provoke olaylarla mani olmak için çırpınanlar şimdi vicdanen nasıl hissediyorlar kendilerini bilemem. Çünkü oralarda binlerce vatandaşımız öldü. Keşke olmasalardı. Keşke yedi sekiz sene önce başlattığımız bu kentsel dönüşüm projelerini burada bitirebilmiş olsaydık, binlerce vatandaşımız da yaşıyor olurdu. Ama artık geriye bakmıyoruz. Bunları söylemenin de kimseye bir faydası yok. Bundan sonra biz önümüze bakacağız. Biz burada bakanlık olarak hep var olacağız. Valilik zaten sağ olsun üzerine düşeni yapıyordu. Şimdi de inşallah belediye tarafında büyükşehir tarafında ve ilçelerimizde hep birlikte kol kola gireceğiz. Hatay’ı ayağa kaldıracağız.”Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.