ÇALIŞKAN: 85 MİLYON, FİLİSTİN İÇİN TEK YÜREK!

ÇALIŞKAN: 85 MİLYON, FİLİSTİN İÇİN TEK YÜREK!

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Hatay’ın İskenderun ilçesinde  gerçekleştirilen Filistin mitinginde coşkulu bir kalabalığa hitap etti. Çalışkan, “Şehit Heniyye’den Son Çağrı” başlığıyla düzenlenen mitingde, İsrail’in uyguladığı soykırıma sessiz kalınamayacağını, Filistin halkının ve tüm mazlumların sesi olmak için bir araya geldiklerini vurguladı.

İSRAİL DÜNYA İÇİN BİR TEHDİT

Çalışkan, İsrail’in işgalci ve yayılmacı politikalarının sadece Filistin halkı ve bölge için değil, tüm dünya için bir tehdit oluşturduğunu ifade etti. Bu politikaların dünya barışını tehlikeye attığını ve uluslararası kamuoyunun sessiz kalmaması gerektiğini söyledi.

REKLAM ALANI

GAZZE’NİN MÜDAFAASI ANKARA’NIN DA MÜDAFAASIDIR

Çalışkan, Siyonist ideolojinin Arz-ı Mev’ud (vaat edilmiş topraklar) projesinin Fırat ve Dicle nehirleri arasındaki toprakları hedeflediğini hatırlatarak, Gazze’nin müdafaasının Ankara’nın da müdafaası anlamına geldiğini belirtti. Filistin davasının tarihî, imanî ve vicdanî bir mesele olduğunu vurguladı.

FİLİSTİN DAVASI TÜRKİYE’NİN MİLLİ GÜVENLİK SORUNUDUR!

Çalışkan, Filistin davasının Türkiye’nin milli güvenlik sorunu olduğunu vurgulayarak, Türkiye’nin sınırlarının Gazze’den başladığını ifade etti. “Başta Hatay’ımız olmak üzere Kahramanmaraş, Gaziantep ve diğer bütün illerimiz işgalcilerin hedefindedir. Onun için Hamas’a sahip çıkmak, Gazze’ye sahip çıkmak, Kuvayı Milli hareketinin ta kendisinin Filistin’e sahip çıkmak Türkiye’nin toprak bütünlüğünü savunmaktır.” diyerek, tehlikenin yaklaştığına dikkat çekti.

KALBİMİZ KUDÜS’TE, GAZZE’DE ve TÜM FİLİSTİN’DE

Çalışkan, “Kalbimiz Kudüs’te, kalbimiz Gazze’de, kalbimiz bütün Filistinli şehitlerimizin yanında. Hep birlikte kanımız, canımız feda olsun Aksa demeye geldik.” diyerek duygularını ifade etti. Çalışkan, 57 İslam ülkesi liderlerine seslenerek, bu seslere artık sessiz kalınmaması gerektiğini belirtti ve işgalcilere dur denilmesi çağrısında bulundu.

SİYONİST İŞGALCİLERE KARŞI OMUZ OMUZA

Çalışkan, Siyonist işgalcilerin dünya tarafından seyredildiğini ve Gazze’yi imha ettiklerini, ardından Lübnan, Suriye, İran ve Irak’a saldırmaya başladıklarını belirtti. “Ama biliyoruz ki nihai hedefleri Türkiye. Yine biliyoruz ki bu millet seksen beş milyon evladı hep birlikte omuz omuza verecek. Asla ama asla bu işgalciler emellerine ulaşamayacaklar.” diyerek Türkiye’nin birlik ve beraberlik mesajını verdi.

FİLİSTİN MİLLİ VE İMANİ DAVAMIZDIR

Çalışkan, konuşmasında merhum İsmail Heniyye şehidinin cenazesine katıldığını ve orada da şahit olduğu gibi, Filistin davasına dünyada en fazla sahip çıkan milletin Türk milleti olduğunu söyledi. Çalışkan, Filistinlilerin Türkiye’nin bu işe el koymasını beklediğini ifade ederek, Türkiye halkının Filistin halkının yanında dimdik durduğunu belirtti.Çalışkan, adil ve kalıcı bir barış için herkesin birlikte hareket etmesi gerektiğini söyleyerek, uluslararası dayanışmanın önemine dikkat çekti. Çalışkan, Filistin’in milli dava olduğunu ve Filistin’in tapusunun Türkiye’de bulunduğunu söyledi. “Filistin imani davamızdır. Çünkü Mescidi Aksa Filistin’dedir. Filistin’e sahip çıkmak insani bir davadır. Çünkü Filistin’de masum insanlar katlediliyor.” diyerek sözlerini tamamladı.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.