İSTE-YETENEK VADİSİ’NDE EĞİTİMLER BAŞLIYOR

İSTE-YETENEK VADİSİ’NDE EĞİTİMLER BAŞLIYOR

Hatay Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı, İskenderun Teknik Üniversitesi, İskenderun Ticaret Sanayi Odası ve Organize Sanayi Bölgesi iş birliğinde kurulan Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) destekli Cazibe Merkezleri Destekleme Programı projesi olan İSTE-Yetenek Vadisi’nde (MESEM) dönemin ilk eğitimi 26 Kasım’da başlıyor.

Hatay Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı, İskenderun Teknik Üniversitesi, İskenderun Ticaret Sanayi Odası ve Organize Sanayi Bölgesi iş birliğinde kurulan Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) destekli Cazibe Merkezleri Destekleme Programı projesi olan İSTE-Yetenek Vadisi’nde (MESEM)  dönemin ilk eğitimi 26 Kasım’da başlıyor. Piyano – Klarinet eğitimi ile dönemin başladığı İSTE Yetenek Vadi’nde İHA 0-1 Ticari Pilot Eğitimi, İHA Elektroniği ve Otonom Kontrol, Temel MS Excel, Word ve PowerPoint Eğitimi, Rüzgar Türbini Uygulamalı Uzmanlık Eğitimi, Bilgisayar Destekli Doğalgaz Tesisat Proje Çizimi ve Uygulamaları, Doğalgaz Polietilen Boru Kaynakçılığı, Doğalgaz ve Kalorifer Tesisatçılığı, Kombi ve Evsel Gaz Yakan Cihazlar, Gaz Yakıtlı Brülör Arıza Bakım-Onarım-Arıza Bulma Eğitimi, Güneş Enerjisi Projelendirme  (PVSOL) Eğitimi, Hidroelektrik Türbin Uygulamalı Uzmanlık Eğitimi, Hibrid ve Elektrikli Araç Teknolojileri, Robotik ve Kodlama Eğitimi, AutoCAD, Solid Works, İHA Tasarımı ve İmalatı (Mekanik), Fotovoltaik Uygulamalı Uzmanlık Eğitimi ve Adım Adım M Programlama OCTAVE kursları aralık ayı itibariyle açılacak. Kurumsal ve bireysel başvuruların kabul edildiği İSTE-SEM’de düzenlenecek tüm eğitimlere ilişkin ayrıntılı bilgiye https://sem.iste.edu.tr/ adresinden erişim sağlanabiliyor.

6 Şubat depremi sonrasında bölgenin normalleşme sürecine katkı sağlayacak eğitimler hakkında bir değerlendirme yapan İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci “bölgenin kalkınmasında önemli rol oynayacağına inandığımız Yetenek Vadisi Projesinin (MESEM) ilk eğitimleri başlıyor. Paydaşı olarak, piyasa için nitelikli işgücüne ulaşılmasını ve bireylerin profesyonel gelişimlerini desteklemek için yola çıktığımız projenin uygulama aşamasına geçmiş olmak bizim için gurur ve mutluluk verici. Bölgenin teknik üniversitesi olarak yaşadığımız yıkıcı depremlerin ardından iş gücünde niteliği artıracak eğitimler sunmak vatana hizmet için çıktığımız yolda attığımız adımlardan birisi oluyor. Projeyi birlikte hayata geçirdiğimiz tüm paydaşlarımıza tekrar teşekkür ediyor, eğitimlerin hem katılımcılar için hem de iş piyasaları için verimli olmasını diliyorum” dedi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.