ÇAYLI: “İFTİRACILARA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM”

ÇAYLI: “İFTİRACILARA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM”

Gazetemiz Hatay Meş’ale Gazetesi imtiyaz sahibi Kazım Çaylı, Hatay ile ilgili yalan yanlış ifadeler kullanarak devletimizin Hatay’daki çalışmalarını yok sayarak kamuoyunu yanıltan şahıslar hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Hatay’ın 6 Şubat deprem felaketi ile devletin tüm imkanlarından fazlasıyla faydalandığını, 6 Şubat’tan bugüne kadar sağlık, eğitim, altyapı, yol, sosyal yardımlar, konteyner kentler, beslenme ve barınma yardımları, maddi manevi destekler ile kalkınma yolunda olduğunu kaydeden Çaylı, bir internet kanalında verdikleri röportajda Hataylı olduklarını belirterek Hatay’ı kötüleyen şahısların kamuoyunu yanılttıklarını belirtti. Devletimizin Hatay’da yaptığı çalışmaları görmezden gelerek 85 milyonu yanıltıcı açıklamalarda bulunan şahısların açıklamalarını Hatay sevdalısı olarak kabul edemeyeceğini belirten Çaylı, bugün itibariyle iki şahıs hakkında hukuki süreci başlatacağını belirtti.

“DEVLETİMİZ TÜM İMKANLARIYLA HATAY’DADIR”

Konuyla ilgili açıklama yapan gazetemiz imtiyaz sahibi gazeteci Kazım Çaylı; “Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan, Milliyetçi Hareket Partimizin lideri sayın Devlet Bahçeli, bakanlarımız ve geçmiş dönemlerde görev yapan bakanlarımız, milletvekillerimiz, Hatay valimiz, AFAD Müdürümüz ve geçmiş dönem AFAD Müdürümüz, Antakya kaymakamımız başta olmak üzere tüm kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız, kurum müdürlerimiz ve tüm yetkililerimiz gecelerini gündüzlerine katarak Hatay’ımızın ayağa kalkması için çalışırken, iki kendini bilmez şahıs, Hatay’ımızın her geçen gün biraz daha toparlandığını, ayağa kalktığını görmezden gelen açıklamalarıyla 85 milyonu yanıltmaya çalışmıştır. Hatay’ımızda çadır bulamadık, destek bulamadık diyerek 85 milyonun karşısında devletimizin çalışmalarını yok sayarak ajitasyona başvuran iki şahıs hakkında derhal hukuki süreci başlatacağım. Bu iki şahıs Hatay’ımızı sahiplenen devletimizin çalışmalarını yok sayarak Hatay hakkında 80 ilde yaşayan vatandaşlarımızı yanlış bilgilendirmiş, halkı devletimize karşı kin ve nefrete sev etmişlerdir. Hatay’ımızda yaşayan vatandaşlarımızın hiçbiri devletimizin şehrimiz için yaptığı çalışmaları yok saymaz. Hataylılar kadirşinastır. Kendisi için bir taş üstüne taş koyanı baştacı eder. Ancak bu iki şahıs Hatay’da yaşamamakla birlikte Hatay’ımızın daha fazla destek almasının da önüne geçmektedirler. Devletimiz tüm imkanlarıyla Hatay’ımızda çalışmalarını aralıksız sürdürürken, bu iki şahısın olumsuz açıklamaları devletimizin tüm çalışmalarını baltalamaktadır. Hatay’ımızda binlerce konut sahibine teslim edilmiş, onbinlercesinde ise çalışmalarda sona gelinmiştir. Devletimizin Hatay için yaptığı çalışmaları görmezden gelmek kelimenin tam anlamıyla nankörlüktür. Hatay’ımızda devletimizin samimi çalışmalarını görmezden gelerek iftira niteliğinde açıklamalarda bulunan şahıslar hakkında hukuki süreci derhal başlatacağımı kamuoyuna ilan ediyorum” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI

MİLLETVEKİLİ ÖZEL DE TEPKİ GÖSTERDİ:  “YALAN YALAN YALAN”

Dün sosyal medyada yayınlanan ve ailenin video içerisindeki sarf ettiği sözler ” Hatay’da konteyner ve çadır bulamadık. Mecburiyetten buraya geldik. Ev kiraları 10 bin lira” ifadelerine istinaden sert eleştiriler de bulunan vekil Özel “YALAN YALAN YALAN” diyerek konuları kendi twitter hesabından videoyu da yayınlayarak tek tek açıkladı.

İŞTE O AÇIKLAMALAR

-Hatay’da şu an tek bir Çadırkent yok

-Konut sahibi veya kiracı her depremzede Konteyner veya kira yardımı aldı. Kiracıların 2024 Haziran ayı sonuna kadar kira yardımı sürdü.

-Depremde ikametgahı Hatay olmasa da konutu olup şartları tutanlar hak sahibi oldu.

-Deprem anında ikametgahı Hatay dışında olan kiracılara neden konteyner veya kira yardımı yapılsın?!

-Her yerin rezerv alan olduğu ve isminin değiştirildiği de yalan!

-Her yerin şantiye alanı olduğu doğru!

Çünkü yıkılan bir şehri ancak Devletimiz ve Hükümetimiz ayağa kaldırabilir.

-Hak sahibi vatandaşlarımızın 1)TOKİ konutu (yıkılan evinin tapusu yine hak sahibinde kalıyor) 2)Yerinde dönüşüme başvurup, evini kendi arsasında yapmak isteyen hak sahiplerine 1.500.000-TL destek 3)Rezerv alan ilan edilen yerlerde yapılan konutlardan almak seçenekleri var.

Bu röportajda konuşanlar Hataylı hemşerilerimiz ise şayet;

-Varsa vefat eden yakınları başsağlığı ve sabırlar diliyorum.

-Hak sahipliği, devam eden konut inşaatları vb konularda hala cevap bulamadıkları sorulara en yakın AFAD biriminden doğru cevapları bulabilirler.

“Hatay’da hala çadırda yaşayanlar var” diyen veya görenlere “buyurun aldıkları kira yardımının belgesi” diye yüzlerce kez cevap verdik.

Tarihin en büyük iyileştirme operasyonu Hatay’da sürüyor.

Konutlar, okullar, hastaneler, kamu binaları inşa ediliyor…

Devletimiz tüm imkanlarıyla Hatay’da seferber olmuş durumda.

Yaralarımızı saracak, şehrimizi yeniden ayağa kaldıracağız.

Bunun için gece gündüz çalışıyoruz.

Yapılan çalışmalara tüm hemşerilerimiz, vicdanlar ve tarih şâhittir!” Haber:Kazım ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.