ÇKS İÇİN SON ÇAĞRI

ÇKS İÇİN SON ÇAĞRI

ÇKS İÇİN SON ÇAĞRI


Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıt yaptırmayan çiftçilerin desteklerden yararlanamadığını, tarım sigortası yaptıramadığını, düşük faizli kredi kullanamadığını ve Toprak Mahsulleri Ofisi’ne (TMO) ürün veremediğini belirterek, “Sisteme başvurular, yönetmelik çerçevesinde, 30 Haziran 2019 tarihinde sona eriyor. Ancak bu tarihin hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle, çiftçilerimizin mağduriyet yaşamamaları için başvurularını 28 Haziran Cuma gününe kadar yaptırmaları gerekiyor” duyurusu yaptı.
TZOB açıklamasında Türkiye’de ÇKS’ye kayıt yapılabilecek 23 milyon 200 bin hektar tarım alanı bulunmasına rağmen, 2018 yılında kaydı yapılan alanın 15 milyon 162 bin hektarla sınırlı kaldığı belirtildi.
ÇKS başvurusu yaptırmayan üreticilerin bazı imkanlardan faydalanamadığına işaret eden TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, şunları söyledi:
“Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıt yaptırmayan çiftçiler desteklerden yararlanamıyor, tarım sigortası yaptıramıyor, düşük faizli kredi kullanamıyor, TMO’ya ürün veremiyor. Sisteme başvurular, yönetmelik çerçevesinde 30 Haziran 2019 tarihinde sona eriyor ancak, bu tarihin hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle çiftçilerimizin mağduriyet yaşamamaları için başvurularını 28 Haziran Cuma gününe kadar yaptırmaları gerekiyor.”
Bayraktar, çiftçilerin içinde bulunulan üretim yılında ÇKS’ye kayıtlı tarım arazilerinin üretim bilgilerinin güncellenmesi işlemini 15 Temmuz-15 Ağustos 2019 tarihlerinde yapabileceğini anımsatarak, mücbir sebeplerden kaynaklanan üretim bilgisi değişikliklerinin ise üretim yılı içinde yapılabileceğini vurguladıCANSU DİLEK

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.