DARÜŞŞAFAKA’DAN DEPREM BÖLGESİNE DESTEK

DARÜŞŞAFAKA’DAN DEPREM BÖLGESİNE DESTEK

Darüşşafaka Eğitim Kurumları, 2024 Giriş Sınavı ile bir kez daha maddi olanakları yetersiz, yetenekli öğrencilere kapılarını açıyor. 26 Mayıs Pazar günü düzenlenecek olan sınav, Türkiye genelinde 41 ilde gerçekleşecek.
Geçtiğimiz yıl depremlerden etkilenen illerdeki öğrencilere yönelik ek kontenjan oluşturan Darüşşafaka, bu yıl da deprem bölgesinden 100 öğrenciye ek kontenjan açtı. Sınav, deprem bölgesinde eğitim alan öğrencilere yönelik bir sıralama sınavı olarak uygulanacak.
Darüşşafaka Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ebru Arpacı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu yıl deprem bölgesi de dahil olmak üzere 41 ilde sınavımızı gerçekleştireceğiz. 26 Mayıs’ta gerçekleştireceğimiz sınavla 81 ilimizden anne ve/veya baba kaybı yaşamış, maddi olanakları yetersiz çocuklarımıza nitelikli eğitim olanağı tanıyacağız” dedi.
Darüşşafaka Eğitim Kurumları, öğrencilerine öncelikle STEM, kodlama, girişimcilik gibi alanlarda eğitim imkanı sunmaktadır. Ayrıca öğrencilerin yeteneklerini keşfetmeleri için 70’e yakın yetenek atölyesi bulunmaktadır.
Sınav başvuruları için son tarih 20 Mayıs 2024’tür. Başvuru şartları ve gerekli belgeler için Darüşşafaka’nın resmi web sitesi olan https://www.darussafaka.org/egitim-kurumlari/darussafaka-sinavi adresinden detaylı bilgi alınabilir. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.