Meşale Gazetesi

DEFNE BELEDİYE MECLİSİ SINAV VERECEK

DEFNE BELEDİYE MECLİSİ SINAV VERECEK

Defne ilçesi Turunçlu Mahallesi arıtma tesisi bitişiğinde yer alan elli nolu parselin imara açılması ve yeşil alan yerine inşaat yapılması talebi bugün toplanacak Defne Belediye Meclis toplantısında görüşülüp karara bağlanacak.Söz konusu parselin milli park haline getirilmesi gerektiğini belirten çevre sakinleri meclis üyelerini bugün yapılacak toplantıda söz konusu karara hayır demeleri ve kararı reddetmelerini bekliyoruz dediler.Söz konusu alanın imara açılma kararına iptal edilmesi için dava açıldığına işaret eden çevre sakinleri belediye meclisinin mahkeme kararını beklemesi gerektiğini ifade  ettiler.14 dönümlük alanın imara açılması kararı daha önce Hatay Büyük şehir belediye meclisi tarafından kabul edilmişti.Hatay Büyükşehir Belediyesinin Defne ilçesi Turunçlu mahallesinde yer alan 14 dönüm büyüklüğünde ki 50 no’lu parseli rekreasyon alanından çıkarak imara açmasına tepki Defne’nin Geleceği Platformundan geldi.

İlimiz Hatay’da halka açık alanların giderek azaldığını ve insanların artık nefes alamaz hale geldiğini söyleyen Platform üyeleri Hatay Büyükşehir Belediyesinin bu girişimini yargıya taşıdı.

Defne’nin Geleceği Platformu Dönem Sözcüsü İnşaat Mühendisi Adnan Özçelik, “Buna müsaade etmeyeceğiz. Demokratik haklarımızın hepsini sonuna kadar kullanacağız. Halkımızın en doğal hakkının görülmezden gelinmesine izin vermeyeceğiz” ifadesinde bulundu.

Defne’nin Geleceği Platformu olarak durumdan haberdar olur olmaz itirazlarını yaptıklarını belirten Adnan Özçelik, ancak yaptıkları itirazın Belediye İmar Komisyonu ve Meclis tarafından reddedildiğini bu nedenle de meseleyi yargıya taşıdıklarını hatırlattı.

Özçelik, “Belediye ilgili birimleriyle gerekli görüşmeleri ve itirazları yaptık. Onlar bu itirazlarımızı da dikkate almayınca yargıya gittik. Kararın iptali istemiyle dava açtık. Bu konu olumlu sonuçlanana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi. Ferit LİF

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.